Blackwater - Ascensiunea celei mai puternice armate private din lume

Blackwater - Ascensiunea celei mai puternice armate private din lume
Preț: 19,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2009
Pagini: 496
Format: 14x21

DESCRIERE

În data de 16 septembrie 2007, explozii şi focuri de armă s-au dezlănţuit în piaţa Nisour din Bagdad, lăsând în urmă 17 victime, civili irakieni, printre care mulţi copii şi femei. Incidentul, denumit de agenţiile de presă „Duminica sângeroasă din Bagdad”, nu a fost cauzat de forţele de insurgenţă irakiene, nici de armata Statelor Unite. Cei care au tras asupra populaţiei neînarmate au fost luptători privaţi, angajaţi ai unei firme ce oferă servicii de securitate particulară, firmă destul de puţin cunoscută de către opinia publică până la acest eveniment. Numele său: Blackwater Worldwide.
Jeremy Scahill prezintă drumul acestei companii private, de la înfiinţarea sa, în 1997, până la momentul în care a devenit cea mai puternică armată de mercenari din lume. Incidentele, uneori mai mult decât dubioase, în care a fost implicată Blackwater, precum şi legăturile firmei cu persoane oficiale din cadrul administraţiilor Clinton şi Bush, sunt doar câteva aspecte ce definesc chipul hidos - în opinia autorului - al noii maşini de război americane.

Jeremy Scahill (n. 1974) este un jurnalist independent, colaborator al publicaţiei The Nation. Reportajele sale, realizate în zone fierbinţi ale conflictelor armate în care au fost implicate Statele Unite ale Americii, i-au adus numeroase premii, dintre care amintim prestigiosul George Polk Award, ce i-a fost decernat de două ori. Jeremy Scahill a fost reporter şi corespondent de război în Irak pentru unele posturi de televiziune americane, în timpul administraţiilor Clinton şi Bush.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.028 sec