Biologie, manual pentru clasa a V-a - Rozalia-Nicoleta Statescu (Contine editia digitala) - Statescu, Rozalia-Nicoleta

DESCRIERE

Manualul are o abordare didactica cu accent pe descoperirea si explorarea notiunilor noi, sustinand tranzitia de la ciclul primar la cel gimnazial.

Activitatile de invatare, care au la baza suporturi intuitive extrem de variate, sugereaza modalitati prin care pot fi exersate si formate competentele specifice disciplinei, elevii fiind pusi in situatia de a aplica in noi contexte cunostintele dobandite in cadrul lectiei.

La conceptia manualului s-au luat in considerare numarul de ore prevazute de programa scolara si procentul de 75% alocat formarii competentelor specifice, restul de 25% reprezentand timp la dispozitia cadrului didactic.

Manualul este conceput pentru elev, centrat pe posibilitatile sale, transformandu-l in subiect activ al invatarii, oferindu-i posibilitatea de a descoperi  sistemele biologice, procesele si fenomenele caracteristice factorilor biotici si abiotici. S-a avut in vedere  dezvoltarea creativitatii, a spiritului de investigatie, dar si a celui de echipa.

Manualul are prevazute pagini pentru explicarea conceptelor-cheie din lectii, facilitand astfel intelegerea notiunilor prezentate.

Prin procesul de predare-invatare-evaluare, unitatile de invatare ofera elevilor contexte de familiarizare cu notiunile noi, de consolidare a deprinderilor si a abilitatilor, de evaluare si autoevaluare a capacitatilor proprii in vederea dobandirii competentelor specifice.

In construirea instrumentelor de evaluare s-a avut in vedere utilizarea tuturor tipurilor de itemi, tinand cont de specificul competentelor de evaluat.

Varianta digitala este interactiva si conceputa intr-o forma atractiva care sa-l stimuleze pe elev spre studierea disciplinei. Este similara variantei tiparite a manualului, respectand continutul stiintific, ordinea temelor si stilul grafic.

Secventele de invatare propun elevului implicarea in activitati de cercetare prin: observatii, investigatii, masuratori, documentare, colectare si interpretare de informatii, dar si in realizarea de activitati practice, experimente.

Despre autori:

Rozalia-Nicoleta Statescu

Profesor de Biologie de gradul I didactic, responsabil Comisia metodica "Matematica si stiinte”, presedinte in Comisia de mobilitate si membru in comisia CEAC, Statescu Rozalia Nicoleta este, de asemenea, membru in Comisia privind Evaluarea Nationala clasa a VIII-a.
Este specializata in Inovare si schimbare in managementul institutiilor de invatamant preuniversitar, Eficientizarea managementului institutiilor de invatamant preuniversitar, precum si Managementul riscului de coruptie in educatie (Strategia nationala anticoruptie; Comunicare si transparenta institutionala).

Viorica Broasca
Este profesor titular de Biologie  din 1990 si a facut parte din Comisia Nationala de Evaluare a manualelor alternative. Este vicepresedinte in cadrul Olimpiadei de biologie - etapa pe sector si etapa pe municipiu.
In plus, Viorica Broasca a realizat o serie de materiale publicate in revista scolara Tandem precum si in Scoala de Bucuresti (pentru argumentarea introducerii optionalului – Educatie pentru sanatate).
De asemenea, elevii pregatiti de dumneaei au obtinut numeroase premii la Olimpiada de biologie pe sector si municipiu, cat si la alte concursuri scolare.

Detalii tipar: Volumul contine 104 pagini. Manualul este structurat in 7 unitati de invatare. Fiecare unitate de invatare cuprinde: sectiune de predare-invatare, sectiune de recapitulare, sectiune de evaluare.

Detalii digital: Varianta digitala contine 50 de imagini, diagrame, desene, 30 de filme si animatii create ca suport pentru predare si proiecte si 15 simulari, jocuri educative si experimente.

Cele doua versiuni formeaza un intreg, impletindu-se armonios pentru o invatare eficienta.    Activitati variate de invatare prin descoperire: observatii, investigatii, masuratori, documentare, colectare si interpretare de informatii.
    Experimente virtuale.
    Toate tipurile de itemi pentru evaluare.
    Explicarea clara a conceptelor cheie intr-un mod intuitiv.


Nr. de pagini: 104
Anul aparitiei: 2017
Autori: Rozalia-Nicoleta Statescu, Viorica Broasca

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0159 sec