Biologie, caietul elevului pentru clasa a VI-a (Semestrul I) - exercitii, teste, resurse pentru portofoliu

Biologie, caietul elevului pentru clasa a VI-a (Semestrul I) - exercitii, teste, resurse pentru portofoliu
Preț: 17,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2020
Categoria: Clasa a VI-a

DESCRIERE

Aprobat OMEN 3022 / 08. 01. 2018.

Caietul elevului de Biologie, clasa a VI-a, Semestrul I vizeaza explorarea de catre elevi a sistemelor biologice, a proceselor si a fenomenelor, comunicarea adecvata si rezolvarea unor situatii-problema din lumea vie, pe baza gandirii logice si a creativitatii.

Auxiliarul contine 29 de lectii cu exercitii, planse, diagrame, create pentru a testa capacitatea elevilor de a aplica notiunile stiintifice acumulate de-a lungul semestrului I in contexte noi, adaptate nivelului lor de interes.

Toate lectiile urmaresc o structura clara, delimitata in subsectiuni:

In prima parte a lectiei, elevii isi reamintesc definitii, isi consolideaza notiunile de baza invatate, completand spatiile libere ale enunturilor.

Investighez, observ, rezolv, aplic – sunt aplicate cunostintele acumulate in contexte noi, prin completarea de scheme, tabele, diagrame;

Am inteles – elevii aprofundeaza cateva notiuni nou intalnite pe parcursul lectiei, aplicandu-le in contexte cat mai apropiate de viata lor cotidiana;

Stiu sa rezolv – propune exercitii cu un grad de dificultate sporit; elevii fac experimente si interpreteaza rezultatele acestora, trag propriile concluzii.

La finalul caietului, sunt propuse fise cu exercitii recapitulative care permit evaluarea notiunilor insusite de elevi, precum si a capacitatii acestora de comparatie si de sinteza a informatiilor.

In concluzie, auxiliarul propune un demers didactic care sustine constructia constienta, participativa a invatarii, un parcurs didactic ponderat si flexibil, care face posibila intregrarea cunostintelor insusite in experienta de viata a elevilor.


Anul aparitiei: 2018
Nr. pagini: 68

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.043 sec