Bela Bartok contra celui de-al Treilea Reich

Bela Bartok contra celui de-al Treilea Reich
Preț: 19,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 152
Format: 10,6x18
Categoria: Romane

DESCRIERE

Traducere din limba spaniola de Angela Martin

Romanul lui Espmark este o imagine a contrastelor: fascism si libertate, arta si uniforme, integritatea umana aflata la limitele rezonabilului. Kjell Espmark atinge coardele dramei si ale comediei umane intr-o carte tulburatoare despre viata unui artist european confruntat cu ororile celui de-al Doilea Razboi Mondial.

„Adormind in compartimentul sau din trenul cu care traversa intunericul tarii aflate sub stapinirea cizmelor militare, Bartok a avut un vis. Un vis atit de intens, incit a reusit sa intreaca realitatea, ca forta si stralucire. Un vis pe care il rememoreaza, punct cu punct, incercind sa-i desluseasca intelesul.” (Kjell Espmark)

„Bela Bartok contra celui de-al Treilea Reich este un tur de forta, cerind nu numai pricepere scriitoriceasca, ci si spiritul unui istoric, psiholog, muzicolog, umanist, umorist si satirist. Espmark este un desa-virsit purtator de cuvint pentru valorile civilizatiei, iar aceasta explorare, bine argumentata si amplu orchestrata, a mintii protagonistului este aproape ca o partitura muzicala, asa cum ar fi putut-o compune Bartok insusi.” (Swedish Book Review)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.042 sec