Bazele programarii neurolingvistice NLP

Bazele programarii neurolingvistice NLP
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 288
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Unul dintre promotorii cei mai importanţi ai NLP (Programarea Neurolingvistică), Anthony Robins, spunea că dacă există ceva ce merită cunoscut şi aprofundat în această lume, NLP este cu siguranţă unul dintre aceste lucruri. NLP este ştiinţa prin care devenim stăpânul propriei minţi, este arta comunicării, este ştiinţa de a ne programa pentru a atinge orice scop ne propunem.
Robert Dilts este unul dintre cei mai avizaţi autori şi traineri în domeniul NLP. Această carte este fundamentală pentru a înţelege elementele de bază şi modul în care funcţionează NLP. Ea tratează nu numai modalităţile tipice NLP, ci şi corelaţiile fiziologice care se produc în sistemul nostru nervos.
Programarea neurolingvistică (NLP) are ca scop completarea informaţiilor macroscopice despre comportamentul uman şi despre experienţa accesibilă tuturor prin mijlocirea organelor de simţ, cu informaţiile microscopice neobservabile, ale neurofiziologiei comportamentului şi experienţei, sub forma unui model cibernetic util. Considerăm că o astfel de completare este esenţială dacă dorim să înţelegem ori să utilizăm proprietăţile ce guvernează procesele umane complexe ale învăţării, memoriei, comunicării, alegerii şi ale motivaţiei, şi modul în care acestea influenţează mediile social şi ecologic ale oamenilor.
Programarea neurolingvistică a fost fundamentată de modelatorii comportamentali John Grinder şi Richard Bandler cu scopul de a analiza şi explora modelele ce guvernează astfel de procese complexe ale comportamentului uman. Premisa de bază a NLP este că există o redundanţă între modelele macroscopice observabile ale comportamentului uman (de exemplu, fenomene lingvistice şi paralingvistice, mişcări ale ochilor, poziţia mâinilor şi a corpului, şi alte tipuri de distincţii de performanţă) şi modelele activităţii neuronale care guvernează acest comportament.
De pildă, probabil că fiecare dintre noi a observat, pe parcursul unei anumite conversaţii, cum un participant la discuţie, ca răspuns la o întrebare, încetineşte ritmul vocii în timp ce încearcă să-şi amintească informaţiile cerute, apoi îşi întoarce brusc privirea spre stânga, întrerupând momentan contactul perceptiv. Această mişcare este în general urmată de o accelerare a ritmului pe măsură ce individul descrie sau vorbeşte despre un anume obiect sau eveniment, de obicei folosind un limbaj care indică un anumit tip de reprezentare vizuală. Se poate spune că acest segment de comportament indică accesarea unei anumite imagini vizuale interne (i. e. activitate în cortexul vizual al creierului separată de informaţiile vizuale oferite de experienţa senzorială imediată a persoanei respective).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.050 sec