BANG! Istoria completa a universului

BANG! Istoria completa a universului
Preț: 79,99 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 192
Categoria: Astronomie

DESCRIERE

BANG! Istoria completa a universului

Prezentare:

De ce BANG! De ce s-au reunit trei oameni din medii foarte diferite si au dezbatut aprins de doi ani textul unei carti despre Big Bang! La începutul secolului XX, savantii au avansat o ipoteza care explica aparitia si evolutia Universului – Teoria BIG BANG!

Nume sonore – Brian May, Sir Patrick Moore, Chris Lintott – ne spun istoria universului într-un limbaj clar si simplu, în ordinea cronologica a evenimentelor si fara a folosi calcule matematice.

Universul s-a nascut printr-o explozie, numita Big Bang, care s-a produs în urma cu aproximativ 13,7 miliarde de ani, într-o miliardime de secunda, la o temperatura de un miliard de grade Celsius. La început infinit de mic, el s-a extins mai repede decât ne putem imagina. Autorii explica modul cum s-au întâmplat toate acestea, din momentul în care au aparut timpul si spatiul la formarea primelor stele, galaxii si planete si pâna la aparitia fiintelor umane, apoi vorbesc despre destinul Universului în viitorul îndepartat, mult dupa ce Pamântul va fi consumat de Soare.

Bang! a fost nominalizata la premiile Societatii Regale la sectiunea Carte Stiintifica.

Brian May, comandor al Imperiului Britanic, membru asociat al Colegiului Regal de stiinta si membru al Societatii Regale de Astronomie, este membrul fondator al trupei Queen, chitarist, compozitor, producator si interpret. Pasionat de astronomie, Brian May a primit titlul onorific de doctor în stiinta de la Universitatea Hertfordshire.

Sir Patrick Moore, comandor al Imperiului Britanic, membru al Societatii Regale de stiinte, membru al Societatii Regale de Astronomie, a studiat Luna si a descoperit mai multe forme de relief ale acesteia si este unul dinte comentatorii de seama ai astronomiei moderne. Din 1957 realizeaza emisinea The Sky at Night (Cerul vazut noaptea) la postul de televiziune BBC. A inspirat mai multe generatii de astronomi profesionisti si amatori sa se angajeze cu entuziasm si sa participe la dezvoltarea acestui domeniu fascinant.

Chris Lintott este licentiat în Astronomie si membru al Societatii Regale de Astronomie este si co-prezentator al emisiunii The Sky at Night (Cerul vazut noaptea) din 2000. În prezent îsi continua studiile privind formarea stelelor la Universitatea Oxford.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.064 sec