BACALAUREAT 2015 ISTORIE - MODELE DE SUBIECTE REPREZENTATIVE REZOLVATE SI NEREZOLVATE

Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-973-47-1952-5
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 216
Categoria: Bacalaureat

DESCRIERE

Noutatea acestei lucrari consta in faptul ca este in acelasi timp un ghid – deoarece contine o serie de exercitii care va vor ajuta sa va dezvoltati competentele necesare sustinerii examenului de bacalaureat - si un manual, deoarece ofera, intr-o forma concentrata, toate informatiile de care aveti nevoie pentru a intelege materia de clasa a XII-a care intra in programa de bacalaureat. Spre deosebire de alte lucrari de acest fel, cea de fata structureaza unitatile in mod cronologic, raspunzand unei dorinte exprimate in mod repetat atat de profesorii care predau materia, cat si de elevii care o studiaza.
Lucrarea contine cinci mari unitati, fiecare dintre ele reunind teme coerente din punct de vedere cronologic: Popoare si spatii istorice, Spatiul romanesc in context international in Evul Mediu si la inceputul Modernitatii, Romania moderna si concertul european, Ideologii si regimuri politice in Europa si Romania si Romania dupa Al Doilea Razboi Mondial. Fiecare unitate contine trei sectiuni: Initiere, Consolidare si Excelenta, care va vor ajuta sa parcurgeti materia gradual. Sectiunea Initiere cuprinde o introducere in subiect, sectiunea Consolidare contine toate informatiile necesare pentru pregatirea examenului de bacalaureat, iar sectiunea Excelenta e dedicata celor care doresc sa faca performanta in studiul istoriei (inclusiv prin participarea la olimpiada).
La sfarsitul fiecarei unitati se gasesc modele de rezolvare a subiectelor reprezentative publicate de Ministerul Educatiei din 2009 pana in 2014. Veti descoperi apoi si subiecte nerezolvate, insotite de baremul de corectare, care va vor testa capacitatea de a le rezolva pe masura ce parcurgeti unitatile de invatare.

In curs de aparitie la Editura Paralela 45: Mihaela Olteanu, Istorie. Teste de evaluare finala (recapitulativa) si pentru pregatirea examenului de bacalaureat. Clasa a XII-a.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0166 sec