Bacalaureat 2010. Limba si literatura romana (Ghid de recapitulare)

Bacalaureat 2010. Limba si literatura romana (Ghid de recapitulare)
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 250
Categoria: Bacalaureat 2021

DESCRIERE

Ghid de recapitulare pentru BACALAUREAT 2010 - Limba si literatura romana.
Şi în acest an, Editura Sigma pune la dispoziţia absolvenţilor de liceu un Ghid de recapitulare pentru examenul de bacalaureat la limba şi literatura română, în scopul sprijinirii acestora în pregătirea pentru examenul de bacalaureat. Lucrarea este structurată în trei mari secţiuni.
Pentru a familiariza pe viitorii absolvenţi de liceu cu conţinutul probei scrise a examenului de bacalaureat, în prima şi a doua secţiune au fost selectate douăzeci şi cinci de Subiecte I şi, respectiv, douăzeci şi cinci de Subiecte II din cele fixate de MECI pentru examenul de bacalaureat, sesiunile iunie-iulie şi august 2009, împreună cu rezolvările corespunzătoare.
În secţiunea a treia, ţinând cont de programă, s-au introdus cele mai importante noţiuni privind formarea şi evoluţia limbii române, elemente de stilistică, de limbaj poetic şi de prozodie, precum şi conceptele operaţionale necesare aprofundării studiului literaturii. Pentru aprofundarea temeinică a cunoştinţelor, s-a realizat un capitol despre curentele culturale şi literare iar, pentru ca elevii să poată integra scriitorii în epoca în care aceştia au creat, s-a alcătuit şi o periodizare a literaturii române.
De asemenea, pentru fiecare dintre scriitorii cuprinşi în manualele şcolare alterna­tive s-au realizat unul sau mai multe comentarii literare. Acestea au fost organizate pe genurile şi pe speciile literare studiate în liceu. Spre deosebire de anul trecut, când ne-am rezumat la realizarea comentariilor numai în cazul operelor scriitorilor canonici, în acest an am extins numărul comentariilor literare, ţinând cont de toate manualele existente şi prezentând operele literare din toate manualele şcolare. Astfel, sunt comentate douăzeci Şi două de opere în proză, treizeci şi trei de poezii şi şapte opere dramatice. În anexă am prezentat câteva dintre temele fundamentale întâlnite în operele în proză studiate.
La alcătuirea lucrării şi-au adus contribuţia profesori de prestigiu din întreaga ţară, care au valorificat astfel experienţa bogată de la catedră şi cărora le mulţumim pe această cale.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.058 sec