Autobiografie

Autobiografie
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Anul publicării: 2009
Pagini: 288
Format: 13x20

DESCRIERE

Adevarul Holding - Autobiografie.

Tanarul ziarist Samuel Clemens, impulsionat de celebritatea pe care o dobandise facand haz pe seama politicienilor vremii, s-a gandit sa-si aleaga un nume pe masura faimei dobandite. Si, afland de moartea unui batran pilot de pe Mississippi, fost gazetar amator, care obisnuia sa semneze cu pseudonimul Mark Twain, Clemens a considerat ca pseudonimul a ramas vacant si l-a insusit. Mark Twain era o expresie curenta in limbajul navigatorilor de pe Mississippi, insemnand marcheaza doi stanjeni (mark = marcheaza si twain = doi).
Pilotul trimitea o echipa de mateloti sa masoare adancimea apei, iar rezultatele erau comunicate pilotului prin strigate: Mark three! Mark twain! etc. iar Mark Twain a marcat multe succese literare, facand din pseudonimul mostenit de la anonimul pilot batran un nume cunoscut in intreaga lume.
Scriitorul a fost, pe rand, copil zburdalnic, ucenic tipograf, pilot pe Mississippi sau cautator de argint, iar experientele pe care le-a trait si oamenii pe care i-a intalnit au fost rezervorul de inspiratie pentru cartile pe care le-a scris. De aceea,“Autobiografia” lui Mark Twain poate fi considerata o sinteza a intregii opere a marelui umorist american, autoironia si hazul fiind elementele ce condimenteaza o poveste la fel de pasionanta ca oricare dintre romanele sale.

Traducere de: Petre Solomon
Format: 13 cm x 21 cm
Nr. de pagini: 288

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0573 sec