Audierea martorilor in procesul penal Procedee tactice. Practica judiciara. Formulare pentru audiere

Preț: 42,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Anul publicării: 2012
Pagini: 312
Categoria: Penal

DESCRIERE

Data aparitiei: Noiembrie 2012


Lucrarea Audierea martorilor in procesul penal abordeaza o problema complexa cu implicatii evidente atat in faza urmaririi penale, cat si in cercetarea judecatoreasca, cea a audierii martorului in procesul penal.

Autorul analizeaza activitatea de audiere a martorului in procesul penal in primul rand din punctul de vedere al tacticii criminalistice, adica al anchetei penale, domeniul sau stiintific avand insa si multiple valente interdisciplinare, in special in domeniile dreptului penal, dreptului procesual penal, psihologiei si sociologiei judiciare si criminologiei. Totodata, lucrarea are, in anumite privinte, si un pronuntat caracter practic-aplicativ.

De asemenea, autorul face referire si la prevederile noului Cod de procedura penala, dar si la legislatia interna­tionala in materie, insistand cu argumente solide asupra necesitatii de armonizare cu prevederile legislative din Uniunea Europeana, putem aprecia ca lucrarea se constituie intr-o veritabila monografie in domeniu.

Privita in ansamblul sau, lucrarea aduce o contributie remarcabila in domeniul tacticii criminalistice a audierii martorului in procesul penal si se constituie intr-o pledoarie pentru pregatirea pluridisciplinara, fiind utila atat studentilor, cat si celor implicati in desfasurarea acestei activitati.

Prof. univ. dr. Emilian Stancu
Date tehnice

Titlu: Audierea martorilor in procesul penal
Pret: 42, 00 RON
ISBN: 978-973-127-975-6
Format: A5
Pagini: 312

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0263 sec