Atlas de fiziologie umana

Atlas de fiziologie umana
Preț: 89,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2011
Pagini: 288
Format: 23x26,5
Categoria: Enciclopedii

DESCRIERE

Studiul corpului uman este un subiect pe cât de fascinant pe atât de complex: multitudinea şi varietatea activităţilor celulelor, ţesuturilor, organelor şi sistemelor se integrează perfect, colaborând la funcţionarea unei maşini biologice incredibil de complicate.
Fiziologia este ştiinţa care studiază toate acestea. Pentru a face acest lucru cel mai bine, fiziologia s-a specializat în mii de ramuri, fiecare dintre ele ocupându-se cu o singură piesă din acest puzzle foarte dificil.
Fragmentat într-o mulţime de cercetări, studiul corpului nostru presupune astăzi cunoştinţe specifice heterogene şi în legătură unele cu altele: de la chimie la fizică, de la electrobiologie la histologie, toate ştiinţele aplicate fiziologiei ne dau o imagine parţială şi totuşi fascinantă despre mecanismele vieţii.
Este clar cât este de dificil să se integreze între ele toate informaţiile disponibile: este ceea ce am încercat să facem în aceste pagini cu ajutorul acestor imagini senzaţionale de microscopie modernă, încercând să punem în contextul general, rezultatele cele mai actuale ale diverselor discipline.
Acest atlas, cu siguranţă, nu este complet şi nici definitiv: nici nu ar putea fi. Am încercat, în schimb, să facem înţeleasă cititorului, în primul rând, extrema complexitate a subiectului şi, cu ajutorul tabelelor anatomice şi medico-biologice, am încercat să descriem succint şi simplu funcţiile complexe ale corpului nostru, rolul jucat de fiecare structură, echilibrele delicate care guvernează viaţa noastră. Referinţele interne, care transformă textul într-un „hipertext”, demonstrează în fiecare moment reţeaua complicată care leagă fiecare parte a corpului.
Rezultatul este o lucrare dinamică, potrivită atât pentru informare, cât şi pentru a ajuta în studiu. Dar este, de asemenea, o lucrare care poate aduce mirare şi uimire într-un subiect ca anatomia umană, care poate părea atât de arid.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.025 sec