Aspiraţia - Rugăciunea şi Japa - Yoga - Meditaţia

Aspiraţia - Rugăciunea şi Japa - Yoga - Meditaţia
Preț: 13,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 144
Format: 13x20

DESCRIERE

# Adevarata aspiratie vine de la psihic; cu un vital purificat si supus psihicului aspiratia devine mai intensa, dar daca vitalul nu este pur, reactia este de intensitate rajasica, de neastâmpar, nerabdare, depresie si dezamagire.
# Pentru a ajunge la adevar si esenta trebuie sa fim pregatiti sa renuntam mai întâi la orice forma de atasament. Nu renuntarea exterioara este cea mai importanta, ci renuntarea interioara…
# Rugaciunea ne ajuta sa stabilim mai întâi o legatura pe un plan mai jos, unde înca mai exista egoism si amagire; însa dupa o vreme vom putea sa depasim acest plan si sa ne înaltam spre adevarul spiritual.
# Sufletul se îndreapta spre Sufletul-Mama cu toate neîmplinirile si sperantele lui, iar Mama Divina cauta sa îl aline cu iubirea care îi izvoraste din inima. Acesta este locul în care iubirea este la ea acasa, locul în care ne întoarcem din peregrinarile noastre, unde ne aflam în sfârsit odihna.
Aspiratia e cea mai importanta; un univers încremenit în perfectiune eterna ar fi lipsit de bucuria progresului.
# Yoga nu poate fi urmata fara o desteptare prealabila a întregii noastre fiinte la o alta existenta, mai spirituala, mai vasta.
… vorbim de Yoga, dar în alta parte o vom numi altfel, ratiunea de a trai, de exemplu. Iar cei aplecati spre religie pot sa-i spuna altfel, Prezenta Divina, de pilda.
Numarul orelor pe care le petreci meditând nu este neaparat un indiciu al progresului spiritual. Adevaratul progres apare abia atunci când vei constata ca esti în stare sa meditezi fara ca acest lucru sa ti se para un efort. Odata ajuns la acest nivel ai sa vezi ca este mai dificil nu sa meditezi, ci sa te opresti din meditate; devine tot mai greu sa nu mai meditezi, sa nu te mai gândesti la Divinitate, sa te întorci la constiinta obisnuita.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.018 sec