Asigurari sociale

Asigurari sociale
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2011
Pagini: 560
Format: 17x24
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Descriere: Contemporani ai unei mult prea îndelungate perioade de efervescenţă legislativă, apărută pe fondul unei continue restructurări şi reaşezări a sistemelor sociale, într-un cadru care, afirmativ, se doreşte a fi unul esenţialmente european, asistăm la această zbatere având conştiinţa finalului inevitabil, care ne va aduce, probabil, stabilitate.

În aceste timpuri, rămâne celor chemaţi să rostească dreptul opţiunea exprimării prin scris, într-un efort comun de a decripta "intenţia legiuitorului" pentru a oferi predictibilitate hotărârilor judecătoreşti, garanţie imanentă a imparţialităţii în actul de justiţie.

Acesta este contextul în care am înţeles să uzăm de instrumente la îndemână, precum elaborarea unor culegeri de jurisprudenţă, în speranţa că ele vor contribui, fie şi într-o mică măsură, la unificarea practicii judiciare în anumite materii.

Culegerea "Asigurari sociale" reuneşte decizii recente ale instanţelor judecătoreşti din ţară, preponderent ale Curţii de Apel Cluj şi Tribunalului Bistriţa-Năsăud, pronunţate în materia asigurărilor sociale, astfel cum este aceasta reglementată prin Legea nr. 19 din 17 martie 2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale.

De asemenea, lucrarea "Asigurari sociale" cuprinde referinţe cu privire la modificările legislative intervenite, precum şi note
ale autorilor, determinate de o diferită înţelegere a normei, în aplicaţia ei particulară.

Cum organizarea sistemului public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale este, astăzi, o problemă actuală, iar exercitarea dreptului la asigurări sociale de stat, cu precădere a dreptului la pensie, a generat şi se estimează că va genera numeroase litigii, măsură a valorii legii, această culegere se adresează nu doar practicienilor dreptului, ci şi publicului larg, oferind posibile repere.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.049 sec