Asigurari si reasigurari. O perspectiva globala

Asigurari si reasigurari. O perspectiva globala
Preț: 69,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2011
Pagini: 862
Format: 17x24
Categoria: Asigurari /Burse

DESCRIERE

Structurata in doua parti, cartea te instruieste intr-o maniera inegalabila:

Partea I - Abordari teoretice, economice, financiare, comerciale si juridice ale asigurarii si reasigurarii

Partea a II-a - Tehnica asigurarilor si reasigurarilor

Trebuie sa fii de acord ca ultimii 20 de ani au adus o dezvoltare substantiala a asigurarilor atat din punct de vedere calitativ, cat si cantitativ. Fapt starnit si mai mult prin devenirea Romaniei membra a Uniunii Europene.

Astfel, procesul de crestere, diversificare si profesionalizare la nivel de piata se “coace” destul de repejor. Iar dinamica declansata in domeniul asigurarilor si reasigurarilor au aruncat o "aura" de business asupra segmentului amintit.

Ne-am miscat si noi in ritm alert, creand pentru tine instrumentul perfect, care-ti deseneaza cadrul excelent pentru descoperirea protectiei tale financiare!

Un prilej pentru a te invita si la un studiu mai profund pe o tema plurivalenta:

Asigurari si reasigurari. O perspectiva globala!

O lucrare ampla, destinata:

Studentilor de la facultatile cu profil comercial si financiar
Cursantilor de la programele de masterat si doctorat
Profesionistilor in asigurari
Celor care vor sa aprofundeze multitudinea de aspecte pe care complexitatea asigurarilor si reasigurarilor o presupune.

Marcate de un grad ridicat de eterogenitate, asigurarile si reasigurarile au un foarte important rol social, asiguratorilor revenindu-le o mare raspundere fata de clienti si fata de societate, in general. In conditiile existentei unei mari diversitati de tipuri si categorii de afaceri.

Ai nevoie de un ghid in labirintul cunostintelor asigurarilor si reasigurarilor?
Vrei sa stii ce riscuri te pandesc?
Chiar nu te mai simti in siguranta, desi esti un vechi client?
Ai nevoie de informatii actualizate si sistematizate?
Sau de un "colaborator" performant, tacut, un adevarat prieten care sa te indrume, desi esti un profesionist?
...

VIOLETA CIUREL a desfasurat o bogata activitate didactica, de cercetare si practica in domeniul serviciilor financiare internationale. Este profesor universitar la Academia de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Relatii Economice Internationale. Este absolventa a Facultatii de Comert si a obtinut titlul stiintific de doctor in economie in anul 1992, specializarea Relatii Economice Internationale.

Pregatirea profesionala a fost completata prin participarea la programe de management, marketing si finante la Harvard Business School (SUA), Durham Business School si Reading University (Anglia), ING Business School (Olanda), LIMRA (SUA si Anglia), inclusiv, LIMRA Leadership Institute, Global Leadership Institute, INSEAD, ING Business School.

A obtinut titlul LIMRA Leadership Institute Fellowship (LLIF). In mod deosebit s-a orientat spre domeniul serviciilor financiare cu accent pe asigurari, reasigurari si pensii, la societati de asigurare si brokeraj, pe piete internationale de asigurari si reasigurari. Intre 1995 si 1997 a fost Secretar General al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania – UNSAR – ca asociatie profesionala de piata si Presedinta a acesteia in anul 2004.

Este autor si co-autor a 10 carti de profil economic, peste 240 de articole si studii publicate in Romania si in strainatate (Grecia, Elvetia, SUA, Olanda, Austria, Coreea), a peste 25 de lucrari sustinute la conferinte organizate de universitati, organizatii profesionale, societati de asigurari si reasigurari, brokeri, institute de cercetari in domeniul financiar, forumuri internationale in tari din Europa, Asia si America.

A fost parte din diversele comitete si grupuri de lucru ale Comisiei Europene de la Bruxelles ca reprezentanta a domeniului asigurarilor din Europa. In paralel cu activitatea didactica desfasurata incepand cu anul 1984, a participat la diverse programe de cercetare pentru companii si banci comerciale romanesti si straine, Banca Mondiala si OECD. A colaborat cu profesori, cercetatori si specialisti de la Universitatea Tilburg din Olanda, NewMexico University, Anderson School ofManagement din SUA, Universitatea Pyreaus si Hellenic Centre for European Studies din Grecia, Institutul de Studii Economice Comparate de la Viena si altele.

Experienta practica de aproape 14 ani in domeniul financiar in Romania si Olanda a completat partea teoretica si a fost de ajutor in participarea la proiecte de consultanta pentru guvernele diferitelor tari in vederea reformarii sistemelor nationale de pensii, proiecte la nivel european pentru pensiile private si gasirea unei solutii pan-europene in acest domeniu.

A lucrat pentru o perioada de peste doi ani in stransa legatura cu Comisia Europeana pentru elaborarea legislatiei financiare eficiente la nivel european care sa raspunda cerintelor tuturor celor implicati in domeniu printre care: supraveghere financiara, investitii, Solvency II, scheme de garantare, pensii voluntare, protectia consumatorului, precum si cu institutii din SUA pentru facilitarea dialogului transatlantic necesar realizarii unei echivalente legislative in domeniul financiar.

A obtinut diverse premii profesionale personale pentru sustinerea dezvoltarii sectorului asigurarilor in Romania si pentru promovarea institutiilor de profil in asigurari pe pietele Europei Centrale si de Est.


Autor: Violeta Ciurel

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.019 sec