Aşează-te şi mergi. Elogiul călătoriei interioare

Aşează-te şi mergi. Elogiul călătoriei interioare
Preț: 0,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2012

DESCRIERE

Aşează-te şi mergi
Elogiul călătoriei interioare“Aşează-te şi mergi” este o capodoperă a lui Jean Yves Leloup cum nu se poate mai potrivită ca abordare pentru exploratorii conştiinţei acestor timpuri de transformare interioară, pentru că formulează impecabil natura paradoxală a atitudinii pe care o poate avea în faţa vieţii un asemenea demers. A rămâne centrat pe de-o parte, focalizat în interior, mereu în conexiune cu sine, transparent la influeţele formei, este echivalent cu “şederea”. A te mişca, a merge, a explora pentru a nu rămâne niciodată prizonierul obişnuinţelor, al mecanismelor de gândire, a rupe mereu legăturile rigide pe care mentalul tinde să le sudeze, şi în acelaşi timp a rămâne mereu conectat cu marele flux al vieţii, acesta este “mersul”. Două atitudini complementare în faţa vieţii, care se îmbină paradoxal pentru cei aflaţi în explorarea de sine.

Jean Yves Leloup este unul dintre înţelepţii secolului XXI. Doctor în filosofie, psihologie şi teologie, scriitor, conferenţiar, învăţător spiritual, călugăr dominican devenit preot orthodox, acest personaj excepţional străbate planeta între conferinţe, seminare şi cursuri de pe cinci continente, şi retrageri spaţiile sacre ale acesteia. Explorările sale îşi au baza în tradiţiile creştine şi deopotrivă orientale. Este un pelerin care străbate deşerturile şi munţii, un investigator al celor mai sacre texte ale umanităţii care-şi împărtăşeşte experienţa spirituală cu o graţie şi o forţă excepţionale.

“Aşează-te şi mergi!” i-a spus lui Jean Yves Leloup un călugăr isihast de la Athos, “aceasta este Calea”. A fi împreună cu tine însuţi, a te deschide şi a simţi Prezenţa, a fi una cu Fiinţa.

Horia Ţurcanu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.015 sec