Arta de a fi

Arta de a fi
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-707-877-3
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 192
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Într o lume dominată de consumerism, de goana după avere și onoruri și de falsele rețete pentru fericire, Erich Fromm ne învață cum să ne eliberăm de iluzii și de ideile primite de a gata și cum ne putem exploata energiile lăuntrice pentru a duce o viață cu sens. Trecerea de la existența preocupată de posesie și îmbogățire („a avea") la un trai bazat pe conștientizarea și dezvoltarea propriilor calități sufletești („a fi") conduce, în mod iminent, la o stare de iluminare psihică și de bogăție spirituală. Dacă în volumul A avea sau a fi?, Fromm discută soluțiile politico economice pentru o viață autentică, în cartea de față el se oprește asupra tehnicilor individuale de concentrare și de trezire spirituală, de meditație orientală și de autoanaliză în cheie freudiană. Toate acestea sunt menite să sporească puterea noastră de a iubi, de a gândi critic și de a acționa creativ și productiv.

Autoanaliza și în special exercițiile de respirație și de conștientizare se pot face ori de câte ori nu ești ocupat cu altceva, ca atunci când te afli în metrou sau în avion. Toate aceste prilejuri ar trebui să fie utilizate pentru o formă sau alta de atenție concentrată, în loc să începi să citești o revistă, să vorbești cu cineva sau să visezi cu ochii deschiși. Odată ce ai căpătat obiceiul de a face acest lucru, astfel de situații când nu ai „nimic de făcut" devin bine-venite, deoarece te îmbogățesc și îți procură satisfacție.

În volumul de față, Erich Fromm ne propune căile de realizare a conștientizării de sine și ne împărtășește pașii către a fi, pe care i a parcurs el însuși zilnic, acordând o atenție sporită autoanalizei, ca una dintre aplicațiile psihanalizei. -- Rainer Funk

Erich Fromm este nu doar un psiholog cu o intuiție ascuțită, ci și un scriitor
de talent. -- Chicago Tribune

Erich Fromm (1900—), sociolog şi psihanalist, a făcut parte din Școala de la Frankfurt, iar în 1933 a emigrat în SUA. Editura Trei a mai publicat volumul său A avea sau a fi?.

Titlul original: The Art of Being
Limba originală: engleză
Traducere de: Raluca Hurduc
Anul apariţiei: 2012

Format: 130 x 200 mm, paperback cu clape

Nr. de pagini: 192

ISBN: 978-973-707-877-3

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.044 sec