Arme şi utopii - Viziuni despre America Latină

Arme şi utopii  - Viziuni despre America Latină
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-50-4146-5
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 408
Format: 13x20

DESCRIERE

Arme şi utopii. Viziuni despre America Latină (Sables y utopias. Visiones de América Latina) reuneşte o serie de eseuri politice ale lui Mario Vargas Llosa despre ţările din America Latină; atitudinea cu care scriitorul îşi prezintă ideile şi convingerile lucide despre realitatea latino-americană, despre speranţele şi ameninţările pe care i le întrevede continentului este liberalismul politic, iar din paginile volumului se conturează limpede atât parcursul intelectual al autorului, cât şi o analiză cuprinzătoare a celor mai importante evenimente care au marcat istoria recentă a Americii Latine.
Dacă în primele patru capitole ale cărţii cititorii pot găsi interviuri cu importanţi lideri latino-americani, vehemente critici la adresa naţionalismului, populismului, indigenismului, corupţiei, dar şi viziunea detaliată a autorului asupra diverselor momente şi etape din evoluţia istorică a regiunii, în ultimul capitol Vargas Llosa încearcă o explicaţie socio-politică a realismului magic în literatură, arătând cum se nasc utopiile în cărţile unor scriitori de seamă precum Jorge Luis Borges, José Donoso, Gabriel García Márquez, Fernando Botero, Julio Cortázar, dar mai ales cum tot ceea ce pentru arta din America Latina s-a dovedit extraordinar pentru sistemul social-politic a fost un dezastru.

Mario Vargas Llosa

MARIO VARGAS LLOSA s-a născut în 1936 la Arequipa, în Peru, şi a copilărit în Bolivia împreună cu mama şi bunicii materni, închipuindu-şi că tatăl lui murise şi că fusese un erou. În realitate, la cinci luni după căsă-torie, acesta îşi părăsise soţia însărcinată şi avea să-şi revadă fiul abia zece ani mai târziu, când Mario se va întoarce în Peru.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0183 sec