Arhitectura fericirii.Arta secreta de a-ti decora viata

Arhitectura fericirii.Arta secreta de a-ti decora viata
Preț: 46,89 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 280
Categoria: Diverse

DESCRIERE

Frumuseţea este promisiunea fericirii, scria Stendhal. Aplicand acest motto spaţiilor in care trăim zi de zi, Alain de Botton analizează cum ne este influenţată starea de spirit de clădirile in care locuim, lucrăm şi interacţionăm, arătandu-ne, in acelaşi timp, cum putem construi spaţii care să ne crească şansele de-a fi fericiţi.

Deşi grija pentru designul locuinţei poate fi uneori catalogată ca frivolă, eseul lui Alain de Botton pleacă de la ideea că oamenii sunt profund influenţaţi de locul in care trăiesc. Arhitectura şi designul interior joacă un rol important in evoluţia personalităţii noastre, spaţiul pe care il locuim avand o misiune vitală de a ne aduce aminte cine suntem cu adevărat. Cartea se construieşte in jurul unei intrebări aparent simple şi chiar naive: Cum arată o clădire frumoasă? Răspunsul la această intrebare, insă, reprezintă o meditaţie asupra filozofiei şi a psihologiei arhitecturii, al cărui scop este să ne ofere o nouă perspectivă asupra locuinţei proprii, a străzii şi chiar asupra propriei persoane.

Romancier, eseist şi jurnalist, ALAIN DE BOTTON s-a născut in Zurich, Elveţia in 1969, iar in prezent trăieşte in Londra. Cărţile sale, considerate drept o filosofie a vieţii de zi cu zi au devenit bestselleruri in 30 de ţări. Este producător şi realizator a mai multor programe de televiziune. in august 2008 a fost unul dintre membrii fondatori ai unei instituţii de invăţămant in centrul Londrei, care promovează o nouă viziune asupra educaţiei The School of Life.

Paperback. Peste 150 ilustraţii color

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.047 sec