Arhipelagul Gulag - 3 Volume

Arhipelagul Gulag - 3 Volume
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 1632
Format: 10,7x17,8
Categoria: Romane

DESCRIERE

Arhipelagul Gulag este cartea care a deschis ochii Occidentului asupra ororilor totalitarismului sovietic, aducând la lumina experientele subumane din lagarele de reeducare prin munca din URSS.

Devenita foarte repede o adevarata Biblie a disidentilor din fostul bloc sovietic, Arhipelagul Gulag este o “încercare de investigatie literara” a anilor pe care Alexandr Soljenitîn (1918-2008) i-a petrecut în lagarele groazei, dupa ce criticase politica lui Stalin pe când era capitan în armata sovietica.

În 1945, serviciul de contrainformatii al armatei a interceptat niste scrisori schimbate de viitorul scriitor cu bunul sau prieten, Koka Vitkevici, în care strecurasera aluzii critice la conduita lui Stalin. Pentru acele rânduri, Soljenitîn a fost condamnat la opt ani de detentie în lagarele de reeducare prin munca. A fost eliberat în 1953 si trimis apoi în exil pe viata în aulul Kok-Terek, din Kazahstan.
(Cotidianul)

Recomandare Arhipelagul Gulag

Personalitatea lui Soljenitîn trebuie vazuta în totalitatea ei, ca scriitor, ca om de actiune, ca prezenta publica. Aparitia Arhipelagului Gulag a fost o lovitura ce a pregatit si a prefigurat moartea comunismului
(Alexandru Calinescu)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.046 sec