Aplicarea dreptului european de instantele romane

Aplicarea dreptului european de instantele romane
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2012
Pagini: 384
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Data aparitiei: Ianuarie 2012

Lucrarea "Aplicarea dreptului european de instanţele române" reţine şi comentează soluţii ale instanţelor din România care au invocat drept european sau au primit spre soluţionare probleme de drept ce făceau trimitere la norme de drept comunitar.

Conform articolului 5 din Noul Cod civil normele dreptului european au prioritate faţă de cele ale dreptului intern, indiferent de statutul şi calitatea părţilor.

Prezenta selecţie reprezintă o expunere a modului de gândire al instanţelor de judecată române asupra incidenţei dreptului european, la care se adaugă extrase, note, comentarii, adnotări, fie personale, fie aparţinând unor persoane cu influenţă în modelarea dreptului comunitar, precum Avocaţii Generali ai Curţii Europene de Justiţie. Deşi datorăm un enorm respect judecătorilor Curţii Europene de Justiţie, se constată munca şi efortul intelectual primordial depus de Avocaţii Generali ai Curţii, ce reprezintă adevărate izvoare de cunoaştere şi documentare juridică.
Având în vedere că majoritatea speţelor au comentarii cu jurisprudenţa actuală a CJUE, aceasta trebuie privită în mod evolutiv, pentru a înţelege evoluţia instituţiilor juridice tratate.

Lucrarea "Aplicarea dreptului european de instanţele române" a intenţionat să fie un manuscris personal prin care se verifică stadiul jurisprudenţei autohtone, dar în timp a evoluat şi s-a transformat, la îndemnul editurii şi al prietenilor, într-o culegere de jurisprudenţă pentru public.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.049 sec