Apel la demnitate si normalitate

Apel la demnitate si normalitate
Preț: 15,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2012
Pagini: 120
Categoria: Constitutional

DESCRIERE

Data aparitiei: Noiembrie 2012
„Palatul de Justiție”, publicația lunara a Uniunii Juristilor din Romania, a pastrat mereu „paginile” deschise, pentru a primi ganduri, trairi, reacții, atitudini, ale celor care, aparținatori ai lumii juridice, slujesc dreptul, dreptatea, justiția sociala, morala publica, valori care ne‐aduna laolalta si ne fac sa fim mai puternici, mai responsabili, mai implicați in dezbaterea problemelor care ne framanta si gasirea unor soluții.

Printre cei ale caror materiale le regasim asternute, numar de numar, in paginile „Palatului” se afla doamna profesor Verginia Vedinas, presedintele Institutului de Stiințe Administrative „Paul Negulescu”, careia i s‐a adaugat de ceva vreme, mai tanara colega a Domniei Sale si a noastra, doamna lector dr. Daniela Ciochina.

Am primit cu bucurie propunerea Domniilor Lor de a‐si reuni articolele publicate in revista noastra intr‐o carte, al carui titlu sa fie „Apel la demnitate si normalitate”.

E mai mult decat un titlu de carte. Este, mai intai, o chemare. Chiar o comanda, as putea spune. O comanda pe care colaboratoarele noastre si‐o asuma, in aceste vremuri in care funcționarea democratica a societații este din ce in ce mai fragila, in care intalnim, la tot pasul, abateri de la constituționalitate si legalitate in viața noastra publica, in care autoritațile publice ies din ce in ce mai des din matca fireasca a comportamentului lor si este necesara abordarea critica a acestor manifestari, cu argumentele omului de stiința, cu obiectivitatea specialistului care ințelege, cunoaste si are capacitatea sa explice si sa ii faca si pe ceilalți sa ințeleaga.

Sub acest aspect, Uniunea Juristilor, prin publicația sa „Palatul de Justiție”, isi face o datorie de constiința si responsabilitate sa aduca in planul dezbaterii publice aspecte care nu privesc doar prezentul, dar pot influența viitorul.

Iar influența poate fi negativa, ceea ce nu poate sa ne lase indiferenți si ne obliga la o atitudine activa, prin care sa punem in garda, sa avertizam si, pe cat posibil, sa diminuam sau sa eliminam raul care s‐ar putea produce. Exprimam, in final, bucuria Uniunii Juristilor, pe care am onoarea sa o conduc, cu privire la apariția acestei carți si ne exprimam speranța ca ea va reprezenta o marturie, peste generații, a angajarii responsabile a membrilor Uniunii noastre in dezbaterea problemelor vitale pentru justiție, pentru moralitatea vieții publice si pentru țara.

Gavril Iosif Chiuzbaian
Presedintele Uniunii Juristilor din Romania
Date tehnice

Titlu: Apel la demnitate si normalitate
Pret: 15,00 RON
ISBN: 978-973-127-993-0
Format: A5
Pagini: 120

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.050 sec