Antioxidantii, reteta pentru viata

Antioxidantii, reteta pentru viata
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 328
Format: 16,5x23,5

DESCRIERE

Antioxidantii, reteta pentru viata - Bryce Wilde

…ce-ar fi dacă la originea tuturor bolilor și dezechilibrelor din organism s-ar afla o singură cauză?

La fel cum în fizica particulelor se vorbește despre supercorzi, astfel încât întregul univers ar fi alcătuit din niște corzi minuscule care vibrează, și în medicină cercetările recente par să indice că punctul de plecare al oricărei afecțiuni îl constituie niște compuși minusculi — radicalii liberi.

Un nivel crescut de radicali liberi poate conduce la diferite boli, de la probleme cardiovasculare la diabet și de la depresii la alergii.

In fața acestei amenințări, cea mai bună apărare a organismului o reprezintă antioxidanții, o categorie aparte de substanțe care luptă împreună, alcătuind un soi de rețea de protecție, pentru a contracara efectele negative produse de radicalii liberi, în scopul de a reduce stresul oxidativ.

Volumul de față reprezintă deopotrivă un compendiu și un instrument practic, lesne de folosit veți afla cu ușurință amănunte despre felul în care acționează anumiți antioxidant], dozele zilnice recomandate și cele mai bune modalități de a asimila cantitățile necesare, fie din alimentație, fie prin administrarea de suplimente.

Autorul descrie pe larg și posibilele interacțiuni, întregind tabloul de ansamblu printr-o amplă prezentare a celor mai eficiente combinații de antioxidant!, pentru a contracara diferitele probleme de sănătate.

Un program de exerciții fizice constante și moderate ca intensitate dublat de o detoxificre periodică sunt propunerile care vin să completeze sugestiile alimentare, pentru a asigura un stil de viață sănătos și pentru a scădea cât mai mult cu putință riscurile la care corpul este supus.

Învățați să combateți stresul, să vă păstrați un tonus fizic și mental de invidiat, urmând pas cu pas această rețetă simplă cu antioxidanți, fără contraindicații sau efecte adverse, dar cu efect garantat!
Fragment din carte

Pe parcursul excursiei noastre pe tărâmul celular al Rheei, am întrezărit următorul lucru: fiecare celulă din corp — celula cardiacă, celula hepatică, celulele din sânge — funcționează ca o fabrică în miniatură. Pe lângă numeroasele lupte dintre celulele sistemului imunitar și bacterii, virusuri și cancer, în timpul metabolismului obișnuit, în interiorul celulelor noastre are loc un număr imens de reacții chimice variate și necesare.

Aceste reacții chimice divid moleculele mari în molecule mai mici sau sintetizează noi molecule din unități structurale mai mici. Alte reacții transferă sarcinile electrice de la o substanță chimică la alta. Pe parcursul acestor reacții, de obicei atomii de oxigen sunt deposedați de electroni, iar radicalii liberi se nasc într-un ritm uluitor.

Dacă radicalii liberi sunt cauza tuturor bolilor, atunci înseamnă că sunt peste tot și chiar așa și este. Unde este viață sunt și radicali liberi — amici și inamici.

Formarea cel mai bine documentată a radicalilor liberi este cea care are loc atunci când suntem expuși la factori toxici din mediu: emisiile automobilelor, poluanții industriali, fumul de țigară, diverse surse de radiații (inclusiv raze X și radiații ultraviolete provenite de la soare) și aditivii alimentari, asta ca să numim doar câteva dintre ele. în ultimele decenii, numeroase studii au demonstrat că și stilul de viață contribuie puternic la formarea radicalilor liberi.

Stresul emoțional, traumele fizice, poluarea, alcoolul, fumul de țigară, alimentele prăjite și exercițiile fizice prea intense — toate acestea precum și o serie de alte lucruri, contribuie la nivelurile ridicate ale radicali liberi.

De asemenea, radicalii liberi sunt formați ca produse secundare nu foarte evidente, ale metabolismului obișnuit și ale procesului inflamator. Există șanse mari ca astfel de radicali să nu fie detectați, dar cu toate acestea contribuie și ei la oxidare, care provoacă daune celulelor noastre sau chiar distrugerea lor.

Dacă aceste molecule care ne privează de electroni și provoacă boli nu sunt neutralizate repede, rezultatul sunt bolile degenerative și o îmbătrânire mai rapidă. în multe privințe, daunele cauzate de radicalii liberi în organismul uman sunt similare cu ruginirea unui aparat.

Până la urmă, ruginirea este reacția fierului cu acei radicali de oxigen care ne ¥ruginesc" și nouă corpurile. Iată un exemplu cunoscut: cu toții am observat că merele devin maro după ce pulpa le-a fost expusă la aer. Şi aceasta este tot o formă de oxidare.

Pentru a încetini acest proces, aplicăm fierului vopsea protectoare și stoarcem suc de lămâie pe măr. Temporar, vopseaua ține oxigenul în frâu, iar sucul de lămâie conține vitamina C și limonoizi, ambii fiind antioxidanți puternici.

………………………

…doar pentru că îmbătrânirea nu este o boală în sine, nu înseamnă că nu este o consecință a activității radicalilor liberi. Ne putem gândi la îmbătrânire ca la acumularea unor deteriorări întâmplătoare în elementele de bază ale vieții — în special în ADN și anumite proteine, carbohidrați și grăsimi.

Aceste daune încep devreme și, în cele din urmă, depășesc capacitatea de autoreparare a organismului.

Acestea afectează treptat funcționarea celulelor, a țesuturilor, organelor și sistemelor biologice, crescând astfel vulnerabilitatea la boli și dând naștere manifestărilor caracteristice ale îmbătrânirii: pierderea masei musculare și osoase, întârzierea timpului de reacție, compromiterea vederii și auzului, albirea părului, reducerea elasticității pielii — și lista poate continua.
 
 

CUPRINS

Mulțumiri

PARTEA I - CAUZA TUTUROR BOLILOR

Capitolul 1
Pragul sănătății umane

Capitolul 2
Adevărul radical

Capitolul 3
Motivele acumulării de radicali liberi

Capitolul 4
Prețul pe care îl plătim ducând în spate povara radicalilor liberi

Capitolul 5
Teste pentru stabilirea nivelului radicalilor liberi și al antioxidanților

PARTEA A II-A - PLANUL DE ACŢIUNE

Capitolul 6
Cele patru reguli fundamentale

Capitolul 7
Planul tău de detoxifiere

Capitolul 8
Programul tău de reducere a stresului

Capitolul 9
Propriul plan nutrițional antioxidant

Capitolul 10
Planul tău de suplimentare cu antioxidanți

Capitolul 11
Planul tău de antioxidant de exerciții fizice

Capitolul 12
O viață pe care merită să o trăiești


Anexa A
Testul antioxidanților

Anexa B
Mai multe despre toxine

Anexa C
Aditivii alimentari

Anexa D
Teste medicale utile și laboratoare

Anexa E
Cele mai importante 10 întrebări despre antioxidanți

Anexa F
Anamneze

Alte surse și kituri de testare la domiciliu

Index

Autor: Bryce Wilde

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.049 sec