Antecontractul de vanzare-cumparare

Antecontractul de vanzare-cumparare
Preț: 43,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 456
Categoria: Civil

DESCRIERE

Data aparitiei: Decembrie 2012


Realitatea economica si juridica a dovedit de multa vreme ca procesul incheierii contractului de vanzare-cumparare nu este intotdeauna unul instantaneu ori quasi-instantaneu, fiind precedat deseori de discutii preparatorii, materializate inclusiv prin incheierea unor acte premergatoare eventualei vanzari finale, definitive.

Astfel, antecontractul este o modalitate juridica des uzitata in practica, prin care, desi partile nu incheie contractul proiectat, totusi se leaga juridic.

Sunt intalnite trei conceptii diferite despre antecontract, determinate de apropierea mai mare sau mai mica de contractul de vanzare-cumparare definitiv.

Astfel, lucrarea de fata isi propune a analiza, in cuprinsul a trei titluri distincte, pactul de preferinta sau contractul in virtutea caruia se naste dreptul conventional de preemptiune, promisiunea unilaterala de vanzare, accentuand si delimitand in cuprinsul acesteia figura pactului de optiune in vederea vanzarii, si promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare.
Date tehnice

Titlu: Antecontractul de vanzare-cumparare
Pret: 43,00 RON
ISBN: 978-606-522-912-9
Format: Carte brosata
Pagini: 456

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.057 sec