Angrenajul – Memoriile unui trader

Angrenajul – Memoriile unui trader
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 240
Format: 13x20
Categoria: Memorii/Jurnale

DESCRIERE

24 ianuarie 2008: Jérôme Kerviel a ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume, acuzat de a fi comis cea mai mare fraudă financiară din istoria sistemului bancar. Paguba raportată de Société Générale a fost de 4, 9 miliarde de euro.
Cine e acest tânăr enigmatic cu privire inteligentă a cărui figură a făcut înconjurul lumii? Acuzat că ar fi terorist, considerat un geniu al răului, Jérôme Kerviel a fost comparat cu Walter Mitty sau cu alţi traderi renumiţi pentru delapidările lor spectaculoase. Un măr viermănos? Sau doar produsul unui sistem putred şi victima lăcomiei corporatiste?

Publicat cu doar câteva zile înainte de începerea procesului de acuzare a traderului francez, Angrenajul – Memoriile unui trader combină atmosfera ameninţătoare şi absurdă a unui roman kafkian cu detaliile care demască un sistem financiar viciat.

„Exista o singură regulă valabilă pentru orice tip de monedă, o regulă cu care eram bătuţi la cap mereu, la începutul şi la sfârşitul zilei, lună de lună: învăţaţi să vă asumaţi cel mai mare risc pentru a aduce băncii maximum de profit. În miezul orgiei bancare a acelor ani se afla tocmai această cerinţă simplă: să renunţi la orice alt considerent în goana obsesivă de a fi câştigător." -- Jérôme Kerviel

Angrenajul – Memoriile unui trader dezvăluie adevărul din spatele scandalului iscat de manevrele financiare ale tânărului Jérôme Kerviel, povestea care l-a transformat pe acesta dintr-un simplu angajat al băncii într-un trader faimos în istoria finanţelor. De la descrierea pieţei tranzacţiilor şi a sistemului financiar, până la detaliile „afacerii" care i-a adus lui Kerviel această nefastă celebritate, amintind de recentul proces şi de începutul detenţiei la închisoarea Santé din Paris, volumul îşi propune să clarifice misterul din jurul acestei poveşti care a căpătat proporţiile unei legende.

„Aş vrea ca această carte să informeze opinia publică despre realitatea practicilor bancare. Să dezvăluie mărturia unui om care-şi recunoaşte greşelile, dar refuză să plătească pentru un sistem financiar complet nebun." -- Jérôme Kerviel

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.023 sec