Andreea Raducan - Reversul medaliei

Andreea Raducan - Reversul medaliei
Preț: 42,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 192
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

Romania a platiti scump intr-o situatie nici pana azi lamurita, iar Andreea Raducan a fost in mijlocul evenimentelor suferind cel mai mult din cauza unei conjuncturi nefericite, din cauza unei neglijente care i-a marcat viata si cariera prin amploarea consecintelor.

Sa castigi medalia olimpica de aur este poate cea mai rara ocazie in care toti factorii sa-ti fie favorabili. Tu ca sportiv sa fii in cea mai buna forma, iar exercitiile tale sa impresioneze in asa masura arbitrele incat sa-ti recunoasca superioritatea.

Andreea Raducan a trait pentru cateva ore, zile, senzatia suprema pe care ti-o ofera laurii olimpici de aur.

Cand inca nici nu reusisem sa realizam indeajuns dimensiunea exceptionala a rezultatului de la individual compus (trei romance pe primele trei locuri) si cand Andreea mai primea inca mesaje de felicitare din tara si nu numai, s-a declansat cosmarul.

In numai cateva clipe, bucuria noastra imensa s-a transformat in uluiala, deznadejde, frustrare si indignare in fata unei hotarari pe care si astazi ne este greu sa ne-o explicam.

Cartea de fata isi doreste, spre surprinderea unora sa reconstituie cat mai exact cele intamplate atunci.

De ce surprindere?

Pentru ca in mod noprmal, fiecare dintre noi doreste sa uite momentele dificile pe care a trebuit sa le depaseasca la un moment dat in viata.

Andrea Raducan nu vrea sa uite si chiar daca rememorarea acelor clipe ii redeschide o rana, probabil niciodata inchisa, vrea sa reia firul evenimentelor si pe cat posibil sa aduca un plus de lumina asupra unor intamplari bizare, ce poate nu vor fi lamurite pe deplin niciodata.

O reconstituire este o incercare ce presupune multa rabdare, perseverenta si curaj. Ramane intrebarea de ce acum? Poate din orgoliu, poate din dorinta de a mai demonstra inca o data ca nu a fost vinovata si ca a platit un pret prea mare pentr o greseala care nu i-a apartinut? Andreea Raducan face acest efort de a povesti faptele..
…………………………………

Fragment din carte:

Terminasem exercitiul la sol in finala pe aparate intr-o atmosfera absolut sufocanta. Pur si simplu imi era foarte greu sa respir sau sa privesc pe cineva.

Mi se parea ca toata lumea susotea si se uita la mine ciudat, desi mi-era clar ca sunt nevinovata. M-am trezit cu domnul Tiriac langa mine, care imi repeta intruna sa stau linistita, pentru ca tot ce am facut eu la Sydney era exceptional si ca va avea grija sa se rezolve situatia.

Era foarte hotarat sa solicite inca un test Agentiei Mondiale Antidoping si sa-l plateasca din buzunarul propriu, in ciuda faptului ca acesta costa cateva mii de euro.

Pe mine insa ma obseda faptul ca nu intelegeam cum am ajuns in situatia asta. Chiar daca treptat lucrurile au inceput sa se clarifice oarecum, eu tot nu puteam accepta nici in ruptul capului cum a fost posibil asa ceva.

Sa iei o banala pastila de durere de cap si toata munca, tot efortul si toata daruirea ta si a antrenorilor sa se duca pe apa Sambetei..
……………………………

Doamna Mariana era absolut revoltata de absurdul situatiei, mai ales ca trebuit declarat tot ce aveam asupra noastra inca de la intrarea in Australia, in aeroport.

Ea insasi il ajutase pe medic sa intocmeasca toata lista cu medicamente si le-au numarat impreuna, pastila cu pastila, pentru a scrie exact cate aspirine avem, cate tablete de Nurofen si altele. Lista respectiva primise girul Institutului National de Medicina Sportiva.

Nimeni nu a reusit sa-mi exlice si nu va putea nici de acum incolo de ce a trebuit sa se intample asa?

Ma saturasem de tot si nu doream decat sa scap din scandalul acela care capatase proportii internationale si sa ajung acasa. Mi se parea singurul loc din lume care ma mai putea salva.
……………………

"Marturisesc ca nu-mi este foarte simplu sa ma intorc in timp. Sunt atatia ani de cand am pasit pentru prima data intr-o sala de gimnastica! Nici prin cap nu-mi trecea atunci, ce avea sa ma astepte. Un drum lung, frumos, cu sacrificii, multa munca, momente de neuitat, lacrimi de bucurie si multe, multe medalii''. Andreea Raducan


CUPRINS


Prefata
Toleranta zero

CAPITOLUL 1
Pentru ca el si-a dorit

CAPITOLUL 2
Primii pasi

CAPITOLUL 3
Cum se naste performanta

CAPITOLUL 4
Dorinte cantarite

CAPITOLUL 5
Pentru toata viata

CAPITOLUL 6
A doua pereche de parinti

CAPITOLUL 7
Pe drumul olimpic

CAPITOLUL 8
Pentru ce v-ati antrenat

CAPITOLUL 9
Echipa de aur

CAPITOLUL 10
Locul suprem

CAPITOLUL 11
Substanta pseudo-interzisa

CAPITOLUL 12
Batalia cu nedreptatea

CAPITOLUL 13
Cu toata lumea alaturi

CAPITOLUL 14
Ultimul act

CAPITOLUL 15
Noua viata

CAPITOLUL 16
Pledoarie pentru sport

Postfata
Gimnastica de noata 10


Autor: Andreea Raducan

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.052 sec