Amintiri, vise, reflectii

Amintiri, vise, reflectii
Preț: 32,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 144
Categoria: Memorii/Jurnale

DESCRIERE

Cartea autobiografica a lui Jung - una dintre cele mai tulburatoare piese memorialistice ale secolului al XX-lea - este saraca in fapte de viata exterioara: schita copilariei intr-o familie de pastori, o trecere in revista a practicii de medic psihiatru, intilnirea cu Freud, construirea turnului de la Bollingen, citeva calatorii in locuri exotice (Africa, India).
Dar pe fundalul acestor sumare evenimente exterioare se deseneaza conturul viguros al unei alte vieti, de infinita bogatie. Treptele ei cronologice sint intuirea, la o virsta incredibil de mica, a unei entitati psihice autonome, formidabila coliziune cu inconstientul, tirzia lui autorealizare (Viata mea, spune Jung de la bun inceput, este povestea unei realizari de sine a inconstientului).
Aceasta "a doua" viata cea lantrica s-a exprimat in vise, viziuni, calatorii in spatii extramundane, experienta nemijlocita a lui Dumnezeu - marturisite public de Jung, alaturi de premonitiile sale asupra viitorului umanitatii si gindurile cele mai intime despre religie, numai in Amintiri. si din aceleasi experiente launtrice s-a nascut originala opera jungiana. Considerandu-le incompatibile cu contributia sa stiintifica, Jung nu si-a inclus Amintirile in corpusul Operelor complete. si totusi, aceasta carte autobiografica ramine cea mai buna introducere in psihologia analitica jungiana: aici pot fi gasite originea si semnificatia conceptelor ei fundamentale - de la "inconstient colectiv" si "arhetipuri" pina la "individuatie".

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.062 sec