Alex - Pierre Lemaitre

Alex - Pierre Lemaitre
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 416
Format: 13x20

DESCRIERE

E frumoasă. Intransigentă. Misterioasă. De ce ar trebui să moară?

MECANISMUL CRIMEI ESTE DIABOLIC ȘI IMPREVIZIBIL
Are 35 de ani. Prezența ei atrage irezistibil privirile bărbaților.
Într-o seară, în drum spre casă este răpită și ascunsă într-un depozit părăsit, închisă într-o cușcă de lemn și lăsată pradă șobolanilor. În ciuda frigului și a inaniției, printr-un efort supraomenesc, Alex reușește să se elibereze, dovedindu-se mai ingenioasă decât torționarul său.
Căutând-o pe Alex, poliția se confruntă cu o situație la care nimeni nu s-ar fi așteptat. Sarcina de a conduce ancheta îi revine comisarului Camille Verhoeven, un tip pragmatic și plin de fler, ironic, flegmatic și... neobișnuit de scund de statură. Însă ca să se poată implica personal în acest caz, trebuie să-și înfrunte trecutul...
O carte crudă, zguduitoare, de o frumusețe întunecată. Te ține în suspans la fel ca un film de Hitchcock.

«Înaintând către mașinile de poliție, ale căror girofaruri stropesc cu lumină fațadele din jur, încearcă să înțeleagă ce sentimente îl cuprind. Inima îi bate cu putere în piept. Evident nu se simte bine. Și-ar da zece ani din viață pentru a fi în cu totul altă parte. (...) Coșmarul vieții lui Camille Verhoeven a început într-un moment asemănător celui de acum. De-asta inima îi bate să-i sară din piept, iar în urechi aude un bâzâit continuu. Sentimentul de vinovăție, pe care-l credea adormit, s-a trezit din nou. I se face greață. O voce îi strigă să o ia la fugă, o alta să își înfrunte frica, pieptul îl strânge ca o menghină.»

«Alex este un roman polițist a cărui intrigă diabolică se construiește din impasuri aparent fără ieșire.» -- L’Humanite

Născut la Paris, Pierre Lemaitre a predat timp de mulți ani literatură franceză și americană, după care s-a dedicat scrisului. A publicat: Travail soigné (Prix Cognac 2006), Robe de marié (Meilleur Polar Francophone 2009) și Cadres noirs (Prix Le Point du Polar européen 2010). Alex este al patrulea roman al său.


Titlul original: ALex
Publicată de: Éditions Albin Michel, 2011
Limba originală: franceză
Traducere de: Doru Mareş

Nr. de pagini: 416

ISBN: 978-973-707-560-4

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.086 sec