Agonia erosului şi alte eseuri

Agonia erosului şi alte eseuri
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-50-4326-1
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 180
Format: 13x20
Categoria: Diverse

DESCRIERE

„Erosul conduce şi seduce gândirea pe căi nebătute... Gândirea se încumetă pe căi nebătute, dar nu se pierde pe ele. În temeiul obârşiei sale, Eros îi arată drumul. Filozofia este traducerea erosului în logos.“ (Byung-Chul HAN)

„Eseurile lui Byung-Chul Han – filozof german de origine coreeană – sunt adevărate puseuri de luciditate, într-o lume care pare să nu mai poată sta pe loc pentru a se înţelege pe sine. Titlurile cuprinse în volum – Agonia erosului, Societatea transparenţei şi Societatea oboselii – sunt, fiecare, «cărţi subţiri care aduc cu adevărat ceva nou» (Frankfurter Allgemeine Zeitung). Ele ne pun sub ochi o radiografie a lumii contemporane, în care tocmai globalizarea pare că ne împiedică să avem o «perspectivă globală» asupra tiparelor culturii noastre. Cele mai recente fenomene ale lumii în care trăim – Internetul, mass-media, publicitatea – sunt puse sub lupa unei analize adesea necruţătoare.“ (Cătălin CIOABĂ)


Byung-Chul Han

BYUNG-CHUL HAN (n. 1959, Coreea de Sud) este autor şi eseist, pro fesor la Universitatea de Arte din Berlin, unde predă filozofie şi filozofia culturii. A făcut studii de filozofie, germanistică şi teologie catolică în Germania, la Freiburg in Breisgau şi la München.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.055 sec