AGENTUL STORM. Spion în al-Qaeda

AGENTUL STORM. Spion în al-Qaeda
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8653-21-1
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 416
Format: 13x20
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Descriere carte:

În dimineaþa de 7 ianuarie 2015, Franþa a fost traumatizatã de atentatul asupra redacției Charlie Hebdo, dar caricaturi cu profetul Mahomed de felul celor publicate de hebdomadar apãruserã în Danemarca încã din 2005, iar autorul lor, Kurt Westergaard, fusese atacat cu toporul în 2010. Atacatorul fusese o cunoștințã a lui Morten Storm, care…

Morten Storm a fost un jihadist cu totul improbabil. Potrivit propriilor lui cuvinte: „Fiind un danez mãtãhãlos, cu pãr roșu și barbã lungã, puteam la fel de bine sã fiu o formã de viațã extraterestrã printre arabii mãslinii și vânoși.” Adolescența i-a fost presãratã de brutalitãți și infracțiuni, contrabandã și închisori, dupã care lectura unei cãrți despre profetul Mahomed l-a convertit la islamism. A plecat în Yemen și a urmat cursurile unei școli religioase, s-a însurat cu o musulmanã, și-a botezat fiul Osama ºi a devenit prieten apropiat al lui Anwar al-Awlaki, imamul terorist considerat urmașul lui Osama bin Laden. Însã dupã un deceniu de viațã dedicatã jihadului, îndoielile de naturã teologicã și nemulțumirea tot mai mare fațã de violența nediscriminatorie l-au determinat sã repudieze extremismul și sã devinã agent dublu pentru CIA și serviciile secrete britanice și daneze.

 

O autobiografie extraordinarã, palpitantã și convingãtoare, care detaliazã activitãțile jihadiștilor din Europa, Africa și Orientul Apropiat și Mijlociu, dar și practicile uneori neortodoxe ale principalelor servicii de informaþii mondiale.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.041 sec