Agentul CIA cu talpa ruptă

Agentul CIA cu talpa ruptă
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 448
Format: 16x23

DESCRIERE

Ilustraţie copertă şi ilustraţii: Adrian Andronic

- Proză satirică -

Primul volum de proză satirică publicat de Ion Cristoiu imediat după Decembrie ’89 se intitula Veselia generală. Apoi, într-un interviu, autorul spunea că “veselia este cea mai tembelă stare a omului! Diferită de bucurie sau de fericire. E starea omului care râde de se prăpădeşte, râde cu gura până la urechi în timp ce-i cade hardughia în cap şi-i fuge pământul de sub picioare”.
Şi în volumul Agentul CIA cu talpa ruptă, cea mai recentă lucrare a lui Ion Cristoiu, vom întâlni o Românie a veseliei generale, întinsă de la Nistru până la Tisa şi de la Cotroceni până în Victoriei. Într-un cuvânt, cartea nu este altceva decât România lui Ion Cristoiu, adunată cu bune şi cu rele şi cu foarte mult umor într-o lucrare literară ce exprimă o stare de fapt.
Ion Cristoiu a publicat, între 1974 şi 2011, 24 de volume de proză satirică, eseuri, publicistică şi ediţii critice şi este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti şi analişti politici români, fondator al cotidianului „Evenimentul zilei” şi colaborator al unor importante cotidiene şi posturi de televiziune.

Dînd curs somaţiei venite de la CNA, postul a anunţat că în noaptea asta Fantoma va avea drept la replică. Pe la Trei noaptea, pe micul ecran înfloreşte anunţul:
La telefon, Fantoma!
Nepoata din studio s-a îngălbenit de spaimă. Nu că s-ar teme de fantome, ci pentru că mătuşa s-ar putea înfuria şi ar da buzna în studio, s-o apuce de pă. […]
— Alo! Postul TV Popular?!
— Da! TV Popular, răspunde moderatorul emisiunii, niţel speriat.
După care, revenindu-şi, se interesează publicitar:
— Prindeţi postul nostru acolo, pe Lumea Ailaltă?!
— Îl prindem, dar acum ni s-a tăiat cablul. S-a întîrziat cu plata facturii. Domnul Ismailescu?!
— Da! Ismailescu – răspunde moderatorul, bucuros că e ştiut nu numai de cei de pe Lumea Asta.
— Noi, cei de aici, vă urmărim şi vă iubim. Vă mulţumim că existaţi şi vă aşteptăm să veniţi şi pe la noi. Curva aia e în studio?!
Curva e nepoata…
Fragment din schiţa FANTOMA DE LA TV

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0567 sec