Agenda Medicala 2015

Agenda Medicala 2015
Preț: 60,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 942
Format: 14x20

DESCRIERE

Agenda Medicala 2015 - Medicala


Tratamentul afectiunilor cardiace si vasculare

Terapia insuficientei cardiace
Antiaritmice
Antihipertensive
Diuretice
Vasodilatatoare
Tratamentul afectiunilor venelor si capilarelor
Betablocante
Blocante ale canalelor de calciu
Medicatia sistemului renina-angiotensina
Dislipidemii, Hipolipemiante

Terapia insificientei cardiace

Glicozizi digitalici
Digoxinum

Agenti andrenergici si dopaminergici
Etilefrinum, Noradrenalinum, Dopaminum, Dobutaminum, Midodrinum, Epinephrinum

Inhibatori ai fosfodiesterazei
Milrinonum

Alte stimulante cardiace
Levosimendanum

Antiaritmice
Antiaritmice clasa I si II
Antiaritmice clasa IA

…………………

1. Aparitiile noilor medicamente inregistrate in intrate in uzul curent in ultima perioada sunt evidentiate cu denumirile comerciale si monografiile aferente la denumirea comuna internationala (DCI) corespunzatoare.

2. Monografii generale, specifice Denumirii Comune Internationale, in ordine alfabetica aprobate si utilizate oficial in Romania.

3. Clasificarea terapeutica a medicamentelor (sectiunea a II-a) face posibila cunoasterea medicamentelor pe clase farmacologice (cardiovascular, neurologic, psihiatric, digestiv etc.) si denumirile comune internationale ale medicamentelor inregistrate in Romania si ale caror monografii se gasesc in indexul general. Pentru unele clase farmacologice s-au intocmit tabele sinoptice explicative de farmacocinetica, posologie, indicatii, contraindicatii care ofera informatiile generale necesare unei prescrieri adaptate la particularitatile fiecarui pacient.

4. Denumiri comerciale de medicamente ale diversilor producatori corespunzatoare fiecarei Denumiri Comune Internationale (DCI).

5. Date esentiale necesare informarii rapide asupra unui medicament:
-Denumire Comuna Internationala
-Denumirea Comerciala
-Producator
-Actiuni farmacologice. Indicatii
-Doze
-Contraindicatii
-Reactii adverse
-Precautii

6. Indicatii asupra modului de prescriere conform Nomenclatorului de Medicamente si produse biologice de uz uman elaborat de Agentia Nationala de Medicamente.

7. Modul de prescriere a medicamentelor stupefiante si psihotrope, conform legii 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope. Astfel, pentru DCI-urile cu mentiunea TAB II, prescrierea se va face pe formular special de culoare galbena, iar pentru DCI-urile cu mentiunea TAB III, prescrierea se va face pe formular special de culoare verde.

8. Reactualizari de ultima ora privitoare la medicamentele intrate in uz in Romania (conform informatiilor corelate de pe site-urile www. anm. ro - sectiunea Nomenclator si www. msf-dgf. ro)

9. Afectiunile farmacologice si mecanismele de actiune ale medicamentelor.


Ghid de utilizare al Agendei Medicale 2015.

Precizari:

- Monografiile se gasesc in ordine alfabetica dupa Denumirea Comuna Internationala (D. C. I.)
- Monografiile prezentate au un caracter general pentru a oferi informatii imediate si orientative. In cazul in care nu sunteti medic consultati inainte de orice utilizare a unui medicament medicul propriu
- Datele prezentate nu suplinesc documentarile exhaustive.


GHID DE UTILIZARE A, MEDICALE 2015

Precizari:

Monografiile se gasesc In ordinea alfabetica dupa Denumirea Comuna Internationala (D.C. I.)
Monografiile prezentate au un caracter general pentru a oferi informatii imediate si orientative. In cazul In care utilizati un anume produs comercial corespunzator unei D.C.1. consultati In special prospectul produsului comercial respectiv.

Acordati mare atentie diferentelor existente Intre diferite produse comerciale In toti parametrii (Doze, Indicatii, Contraindicatii, Reactii adverse etc.) precum si In functie de producator.
In cazul In care nu sunteti medic consultati Inainte de orice utilizare a unui medicament medicul propriu.
Datele prezentate nu suplinesc documentarile exhaustive.


Cum folositi Agenda medicala 2015:

Cand cunoasteti Denumirea Comuna Internationala a unui medicament

- cautati:

In agenda la litera respectiva (ex.: DIAZEPAMUM - pag. 208) sau

In indexul general unde este precizata pagina corespunzatoare medicamentului pe care il cautati.

Cand cunoasteti denumirea comerciala:

- cautati In Indexul alfabetic general;
- cautati pagina indicata.

Cand cunoasteti clasa terapeutica a medicamentului si doriti sa aflati denumirea comuna internationala si denumirile preparatelor comerciale. Cautam In anexa care cuprinde clasificarea ATC (anatomica, terapeutica, clinica) si acolo veti gasi denumirile comune internationale ale medicamentelor respective. Monografia aflata In agenda la litera care corespunde initialei denumiri comune internationale si tot acolo gasiti trecute denumirile comerciale ale medicamentelor corespunzatoare denumirii comune internationale respective. Ex.: Doriti sa stiti un medicament cu actiune antiaritmica. Cautati In anexa cu clasificarea terapeutica sectiunea Tratamentul bolilor cardiovasculare. Acolo veti gasi medicatia antiaritmica clasificata pe clasele cunoscute. Alegeti de exemplu Amiodarona ca denumire comuna internationala, cautati In agenda la litera A si gasiti Amiodarona cu toate denumirile comune autorizate. orizate.Autor colaborator: Dr. Fam. Cornel Chirita - Conferentiar U.M.F. ,,Carol Davila" - Facultatea de Farmacie - Catedra de Farmacologie si Farmacie Clinica
Farm, Cristina Daniela Marineci

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0588 sec