Afla cum. De ce modul in care decidem ceva decide rezultatul actiunii

Afla cum. De ce modul in care decidem ceva decide rezultatul actiunii
Preț: 49,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2015
Pagini: 463
Format: 14x20

DESCRIERE

Afla cum. De ce modul in care decidem ceva decide rezultatul actiunii - Dov Seidman
Intr-o lume caracterizata de consum excesiv si de ultratransparenta, este din ce in ce mai greu sa reusesti doar in baza a ceea ce produci sau a serviciilor pe care le oferi.

Exista totusi un aspect care nu poate fi comercializat sau copiat: comportamentul – cum facem ceea ce facem…

Fragmente din carte:

…totuşi, nivelul B - corespunzător notei nouă - nu este nivelul maxim. Dacă rămâi aici, în timp ce toţi ceilalţi acceptă provocarea de a merge până in punctul A - corespunzător notei zece eşti lăsat în urmă. B înseamnă stagnare şi cu toţii ştim că succesul rezidă intr-un progres constant.

Pentru a dobândi adevărata înţelegere, este nevoie să te lupţi să treci de nivelul C - corespunzător notei şapte. Dacă nu faci aceasta, nu vei ajunge niciodată pe cea de-a doua culme, mult mai înaltă.

Poţi, de exemplu, chiar să răsfoieşti rapid şi această carte (aşa cum fac mulţi cu cărţile despre afaceri), ajungând la o înţelegere superficială a ideii că Inovaţia la nivel de CUM iţi va conferi succes in afaceri, că modul CUM facem ceea ce facem este cheia succesului pe termen lung şi că pentru a avea succes in secolul XXI trebuie să ştii cum să te comporţi mai bine decât concurenţa, însă vei dobândi doar o cunoaştere de bază.

Acestea sunt doar nişte concepte fără substanţă. In pofida vechiului clişeu, cunoaşterea nu are aripi, nu putem zbura de pe o culme pe alta. Pentru a inţelege cu adevărat ce înseamnă universul lui CUM trebuie să fii pregătit să te lupţi din răsputeri cu complexitatea şi nesiguranţa, pentru a dobândi o perspectivă cu totul şi cu totul inedită.

Este nevoie de curaj pentru a merge mai departe şi apoi de un dram de îndrăzneală în plus pentru a cobori în curba descendentă a confuziei, pentru a te lupta cu ceea ce vei găsi acolo.

Cei mai mulţi dintre noi am trecut deja prin aceasta, fără să vrem. Atunci când ne-am propus să dobândim măiestria într-un anumit domeniu, ne-am trezit că suntem prinşi la nivelul C, însă nu am înţeles de ce eram confuzi.

Unii dintre noi au continuat lupta, în timp ce alţii s-au demoralizat şi au renunţat. S-ar putea să experimentaţi acelaşi lucru pe măsură ce citiţi această carte. Pentru a ajunge de la nivelul B la nivelul A, nu vă sunt suficiente coordonatele de direcţie şi regulile, aveţi nevoie de mult mai mult: îndrăzneală, tenacitate şi inteligenţă emoţională.

Trebuie să vă luptaţi, trebuie să treceţi prin stări de confuzie, astfel ca atunci când apare clarita-tea, cunoaşterea să fie profundă. Singura greşeală pe care o puteţi face la nivelul confuziei este să rămâneţi împotmoliţi acolo.

Un budist zen spunea la un moment dat că: „Dacă vrei cu adevărat să dobândeşti măiestria intr-o artă, cunoaşterea tehnicii nu este suficientă. E necesar să transcenzi tehnica, astfel ca arta să devină «o artă fără de artă» care emană din subconştient“.

Puterea in lumea lui CUM nu este o putere asupra a ceva, ci o putere prin ceva, cum ar fi o reţea, o sinapsă sau un circuit; este o putere care leagă, nu o putere care comandă. Eu vreau să vă duc pe culmea de la nivelul A şi după cum spunea filosoful chinez Lao Zi: „O călătorie de o mie de paşi începe întotdeauna cu primul pas“.

Schimbarea, progresul şi transformarea personală presupun o traiectorie, o călătorie, iar în cadrul acestei cărţi voi folosi termenul în mod conştient. O călătorie implică concenta-rea asupra procesului, nu asupra rezultatului; asupra lui CUM, nu asupra lui CE; ne îndreptăm atenţia asupra drumului, şi nu asupra destinaţiei.

Călătoriile sunt prin natura lor curbilinii, ele au suişuri şi coborâşuri, necesitând un efort mai mare pentru ascensiune decât pentru coborâre...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Dezvoltare Personala

Created in 0.047 sec