Adevărul suprem referitor la iubire şi fericire

Preț: 12,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 144
Format: 13x20

DESCRIERE

„Singura metodă de a primi iubirea este oferirea iubirii, căci tot ceea ce dăruim se întoarce la noi.”

În anul 1952, la vârsta de 42 de ani, Lester a avut un al doilea atac de cord. În acele vremuri nu existau chirurgia bypass sau transplanturile de inimă. De aceea, când a ieşit de la reanimare, medicii i-au spus:

– Lester, ne pare rău că trebuie să îţi spunem acest lucru, dar nu mai ai decât două săptămâni de trăit, cel mult trei, iar noi nu mai putem face nimic pentru tine. De aceea, te trimitem acasă.

Aşadar, Lester a plecat acasă.

Fiind fizician de formaţie, el ştia că dacă dorea să supravieţuiască, trebuia să şteargă cu buretele tot ce a trăit până atunci şi să o ia de la zero. De aceea, a început să îşi examineze întreaga viaţă. Cu această ocazie, a observat că ori de câte ori îşi dorea ceva cu mare ardoare se îmbolnăvea, şi că dorinţele sale foarte intense erau cele care îl făceau să se simtă mizerabil. Îşi dorea iubire, bani, să schimbe anumite lucruri, dar ori de câte ori îşi examina dorinţele, trăia o stare de disconfort care sfârşea prin a se transforma într-o boală. În schimb, atunci când dăruia iubire sau alte sentimente (ori bunuri materiale) fără să îşi dorească nimic în schimb, nu se îmbolnăvea niciodată. De aceea, şi-a pus întrebarea:

– Oare m-aş simţi mai bine dacă m-aş elibera de toate sentimentele mele negative, lipsite de iubire?

S-a gândit mult la această întrebare şi a sfârşit prin a descoperi un lucru care i s-a părut absolut uimitor.

El a observat că atunci când era plin de iubire, starea sa de fericire interioară ajungea la apogeu. Aşadar, fericirea sa deriva mai degrabă din dăruirea iubirii, nu atât din primirea ei.

LESTER a observat că atunci când era plin de iubire, starea sa de fericire interioară ajungea la apogeu. Aşadar, fericirea sa deriva mai degrabă din dăruirea iubirii, nu atât din primirea ei.

Aceasta a fost premisa de la care a pornit.
Caracteristici
Numărul de pagini: 144
Formatul în cm. (l x L): 13 x 20
I. S. B. N.: 978-606-8080-88-8
Traducerea: Cristian HANU
Titlul original: The Ultimate Truth (About Love & Happiness): A Handbook to Life

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0138 sec