Adevarata viata a lui Sebastian Knight Editie Cartonata

Adevarata viata a lui Sebastian Knight Editie Cartonata
Preț: 28,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 224
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

Traducere inedita din limba engleza de Anca Baicoianu

Adevarata viata a lui Sebastian Knight este primul roman scris in limba engleza de catre Nabokov, in perioada pe care a petrecut-o, in saracie, la Paris. Naratorul, V., este prins in prima sa incercare literara, aceea de a scrie o biografie decenta si realista a fratelui sau vitreg, celebrul romancier Sebastian Knight. Pentru a reusi acest lucru, va reface traseul vietii acestuia, ii va intervieva colegii de la Cambridge, prietenii si fostele iubite. Totul pentru a combate biografia oficiala, eronata, scrisa de fostul secretar al lui Sebastian Knight, Goodman. Finalul nu aduce cu el o lamurire a misterelor ce-l inconjurau pe Knight, ci-l va adinci pe V. din ce in ce mai mult in opera fratelui sau, pina la asimilare. Intrebarea care se pune este daca nu cumva V. e personajul unui roman scris de Sebastian Knight...

„Sint incintat ca ti-a placut cartulia respectiva. Asa cum cred ca ti-am mai precizat, am scris-o acum cinci ani, la Paris, pe un dispozitiv numit bidet drept masa de lucru – locuiam cu totii intr-o garsoniera, asa ca trebuia sa-mi folosesc baia pe post de birou.” (Vladimir Nabokov catre Edmund Wilson)

„Ca orice alt roman semnat Vladimir Nabokov, Adevarata viata a lui Sebastian Knight este o creatie plina de frumusete si de forta.” (Flannery O’Connor)

„Cit de lipsit de compromisuri, cit de real, de sclipitor este acest roman al lui Nabokov...” (The New York Times Book Review)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.055 sec