Adevarata moarte a lui Carol al II-lea

Adevarata moarte a lui Carol al II-lea
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2011

DESCRIERE

"Am avut grijă să nu mă grăbesc să termin cartea", a mai spus el, pentru că "e o carte care trebuie savurată, nu citită pe repede înainte. În paginile ei veţi regăsi adevăruri din spatele unor gesturi ale marilor personalităţi", de la George Enescu, la Carol al II-lea...

Vorbind despre volumul în sine, Cozmin Guşă consideră că patru dintre eseurile pe care le conţine sunt un material de studiat şi de dezvoltat, în primul rând pentru că ele conţin amănunte care au rezultat în urma cercetărilor personale ale lui Ion Cristoiu şi, mai ales, "a logicii sale originale".

Cele patru eseuri sunt acelea despre Fidel Castro, Carol al II-lea, Ion Iliescu şi, ultimul dintre ele, despre Ion Cristoiu însuşi, un text în care autorul se dezvăluie pe sine.

Trăim azi sub tirania vorbei, „a vorbei umflate şi seci“, a vorbei care nu se întemeiază pe adevăr. Pe vremea marelui satiric, vorba se revărsa doar de la tribuna Parlamentului, de la masa Cluburilor de partid şi din ziarele de partid şi părtinitoare, poreclite de Caragiale trompete.
Spaţiul de manifestare a vorbei era însă destul de redus, dacă ne gîndim că demagogul de la tribuna Parlamentului era receptat doar de cele cîteva sute de parlamentari, iar gazetarul de tip Rică Venturiano, de cel mult o mie de cititori.
Azi, „vorba umflată şi seacă“ se revarsă 24 din 24 de ore din maşinăriile televiziunilor de ştiri mogulizate, din paginile ziarelor aparţinînd trusturilor de presă, de pe bloguri, site-uri şi mesaje găzduite de internet.

Fragment din eseul Dictatura trăncănelii

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.018 sec