Acțiune și reacțiune

Preț: 36,75 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2020
Pagini: 360
Categoria: Spiritualitate

DESCRIERE

Atât pe Pământ, cât și dincolo de el, cu cât mai avansată spiritual este ființa umană, cu atât mai responsabilă devine ea de căderea pe calea spinoasă a vinovăției, deoarece este conștientă de verigile conștiinței sale.

În această lucrare, prietenul nostru (spiritul Andre Luiz, nn) a dezvăluit o mică parte din ce anume se petrece în zonele inferioare în care merge conștiința vinovată după moartea fizică. El dorește să sublinieze importanța existenței fizice ca fiind o adevărată binecuvântare a Îndurării dumnezeiești, o oportunitate pentru noi de a ne adapta la mecanismul Justiției infailibile.
Din acest motiv, el împletește firele observațiilor sale cu descrierea relațiilor dintre sfera spiritelor încarnate și tărâmurile Purgatoriului, în care se află ființele umane desprinse din învelișurile fizice și care au devenit complice în actele delincvente. Excesele comportamentelor lor au creat un iad exterior, care, de fapt, este doar o reflexie a propriilor lumi lăuntrice. Aceasta se petrece atunci când, din nechibzuință și cruzime, suntem ispitiți să practicăm acțiuni degradante ce ne obligă ulterior să îndurăm segregarea temporară în consecințele deplorabile ale greșelilor noastre.
Tendința de a pedepsi este inerentă ființei obișnuite, ca urmare a necesității de a menține ordinea în mediul colectiv, cât de mult posibil. Andre Luiz ne permite însă să percepem că Spiritismul creștin dezvăluie un concept mult mai larg despre justiție. Din acest motiv, cartea explică și faptul că Spiritismul ne disciplinează libertatea, pentru ca noi să ne bucurăm de o viață socială vrednică pe Pământ, iar în același timp pentru ca spiritul nostru să trăiască armonios, pe deplin adaptat hotărârilor Vieții universale perfecte, în conformitate cu Justiția eternă instituită de echilibrul suprem al Legilor dumnezeiești.
Pe scurt, autorul ne arată că posibilitățile noastre actuale sunt legate de perioadele întunecate din trecutul nostru, ceea ce necesită o muncă neobosită în direcția binelui.


Legăturile cu trecutul rămân vii

Legăturile emoțiilor greșite și lanțurile de aversiune încă ne țin înlănțuiți de semenii noștri încarnați și dezîncarnați, mulți dintre ei prezentând dezechilibre mai serioase și mai constrângătoare decât ale noastre.
În timp ce întreținem aspirații de regenerare și îmbunătățire suntem astăzi ființe care se trezesc între iad și Pământ, la fel de acordate frecvenței acestora pe cât suntem față de faptele noastre.
Se poate să ne aflăm pe calea reînnoirii și a păcii, aspirând să pătrundem în Viața Superioară; dar cine poate dobândi respectabilitate fără ca mai întâi să-și plătească datoriile față de lege?
Nimeni nu poate înainta fără achitarea datoriilor pe care le-a adunat.
Cum am putea merge pe calea îngerilor, dacă picioarele noastre sunt legate de pământ, unde oamenii ne acuză de fapte greșite, iar prin aceasta ne afundă memoria în sfera întunericului?
Cerul este victoria, dar nu se impune singur. Legea divină este întemeiată pe dreptatea implacabilă și se aplică în mod egal tuturor.

 

CUPRINS

Aniversarea centenarului
01 — O lumină în întuneric
02 — Comentariile instructorului
03 — O intervenție în memorie
04 — Câteva ființe recent dezîncarnate
05 — Sufletele bolnave
06 — În cercul de rugăciune
07 — O discuție inestimabilă
08 — Pregătiri pentru întoarcere
09 — Povestea lui Silas
10 — Înțelegerea
11 — Templul și camera de conversații
12 — Datorii sporite
13 — Datorii într-un punct staționar
14 — Izbăvire întreruptă
15 — Remarci oportune
16 — Datorii micșorate
17 — Datorii pe cale de a fi încheiate
18 — Ispășiri colective
19 — Sancțiuni și asistență
20 — O surpriză minunată
Despre Francisco Candido Xavier
Glosar

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0190 sec