Abuzul de pozitie dominanta - Evolutii si perspective in dreptul european si national al concurentei

Abuzul de pozitie dominanta - Evolutii si perspective in dreptul european si national al concurentei
Preț: 49,90 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-18-0237-1
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 416
Categoria: Privat

DESCRIERE

Existența politicii privind concurența și aplicarea ei adecvată are din ce în ce mai mare importanță în asigurarea funcționării optime a economiilor din întreaga lume. Din acest considerent, dezbaterile ivite pe marginea aplicării acestei politici în domeniile sale majore de intervenție sunt numeroase și beneficiază de atenția mediului academic și de afaceri.

Lucrarea se înscrie în demersul specialiștilor în domeniu de a descrie și de a face inteligibile fenomenele aferente unuia dintre cele mai importante domenii de intervenție a politicii Uniunii Europene privind concurența – abuzul de poziție dominantă.

Cartea are o abordare dihotomică asupra politicii privind concurența: național versus supranațional (european) dintr-o perspectivă actuală și suficient de comprehensivă încât să îi permită cititorului să se familiarizeze cu noțiunile de bază specifice acestei politici și cu modul de aplicare al acesteia vizavi de comportamentele întreprinderilor dominante pe piață de către instituțiile competente la nivel național sau regional, după caz.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.070 sec