Abecedar de nutritie – Sa devenim propriii nostri nutritionisti

Abecedar de nutritie – Sa devenim propriii nostri nutritionisti
Preț: 46,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2012
Pagini: 214

DESCRIERE

Abecedar de nutritie – Sa devenim propriii nostri nutritionisti - Prof.dr. Nicolae Hancu

…daca Abecedarul copilariei ne-a invatat sa scriem si sa citim, misiunea Abecedarului de Nutritie este sa ne initieze in stiinta si arta de a manca sanatos" prof.univ.dr. Nicolae Hancu

"Abecedarul de Nutritie" cuprinde 10 lectii despre ce inseamna Alimentatia Sanatoasa si despre beneficiile ei si ne invita intr-o calatorie in lumea caloriilor, grasimilor, vitaminelor si proteinelor.

Tot "Abecedarul de Nutritie" ne ajuta sa cunoastem grupele de alimente si sa intelegem rolul fiecareia in alimentatia noastra zilnica.

Ce mancam?

Cand mancam?

Ce cantitate?

Care este necesarul nostru de calorii?

Care este semnificatia greutatii noastre corporale?

Sunt doar cateva intrebari la care Abecedarul de Nutritie va poate raspunde. Mai mult decat atat, in Abecedarul de Nutritie puteti consulta lista obligatorie de cumparaturi pentru fiecare meniu al zilei, care trebuie stabilit in functie de Regula celor "3S": SIMPLU, SIGUR, SANATOS!"

Alimentatia Sanatoasa prezentata in cele 10 lectii din Abecedarul de Nutritie va fi eficienta doar daca va fi practicata zi de zi, toata viata. Este evident ca nimeni nu poate avea in permanenta un medic nutritionist care sa-i ofere sfaturi despre Alimentatia Sanatoasa.

De aceea, solutia ideala este sa devenim propriii nostri nutritionisti", a adaugat prof. univ. dr. Nicolae Hancu. Fii primul din CLASA (Clubul Alimentatiei Sanatoase) si testeaza-ti cunostintele nutritionale!" Abecedarul de Nutritie" este, de fapt, ghidul tau expert, care te invata cum sa: FII PROPRIUL TAU NUTRITIONIST!

Din cele 10 lectii ale Abecedarului de Nutritie:

Lectia 1 este o invitatie la o calatorie in lumea caloriilor, glucidelor (hidratilor de carbon), lipidelor (grasimilor), proteinelor, vitaminelor si substantelor minerale.

Lectia 2 este dedicata celor 5 grupe de alimente

Lectia 3 ne prezinta principiile Planificarii Alimentatiei sanatoase sub forma piramidei alimentare

Lectia 4 ne ajuta sa construim propria noastra piramida alimentara. De fapt sa ne stabilim planul alimentatiei sanatoase in functie de greutatea pe care o avem, de obiceiurile alimentare, de ceea ce ne place si displace, dar si de ceea ce ne permitem dpdv economic.

Lectia 5 ne invata sa …s.a.m.d.

……………………………….

…Alimentatia Sanatoasa inseamna un consum moderat, dar variat, de alimente si preparate culinare pe care le dorim apetisante, gustoase si sigure, repartizate in 3 mese principale si, eventual, 2-3 gustari.

Scopul Alimentatiei Sanatoase este de a realiza un echilibru caloric si nutritiv.

Carausii celor 5 substante nutritive sunt cele 5 grupe de alimente:

1. Cerealele si produsele cerealiere

2. Fructele si vegetalele

3. Laptele si produsele lactate

4. Alimentele bogate in proteine: carne, produse din carne, oua, leguminoase (fasole si mazare boabe, linte, soia)

5. Alimentele grase si produsele zaharoase

Alimentele sunt prietenii omului daca au anumite calitati. Nu exista alimente bune sau rele, ci alimente prietenoase sau mai putin prietenoase. Depinde de noi sa stim sa le selectam si apoi sa le consumam corespunzator.

Calitatea vietii, in toate aspectele sale, este si ea influentata de Alimentatia Sanatoasa: de la capacitatea de munca fizica sau intelectuala, la gandirea pozitiva, creatie, procreatie sau competitivitate.

Sanatatea si calitatea vietii sunt strans legate, generand caracteristica stare de bine. Alaturi de silueta corporala si echilibrul comportamental, ea confera fiecaruia o mare satisfactie.

In mod neindoielnic, frumusetea vietii depinde si de Alimentatia Sanatoasa.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.051 sec