Abdomene fara riscuri

Abdomene fara riscuri
Preț: 37,50 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2013
Pagini: 160
Categoria: Sport

DESCRIERE

Ai mai citit până acum o carte vândută de-a lungul vremii într-un milion de exemplare?

Nu?... Da?

Indiferent de răspuns, această cifră este impresionantă.

Dar este adevărată?

Iar subiectul este într-adevăr unul atât de important?


Ei bine, da! Pentru că toată lumea are muşchi abdominali pe care-i foloseşte aproape la fiecare mişcare. La naştere, nou-născutul şi-a contractat puternic muşchii abdominali ca să scoată primul ţipăt.

Câteva clipe mai devreme, mama lui şi-a contractat abdominalii pentru impulsul final al naşterii.

Mai târziu, aceşti muşchi ne însoţesc toate emoţiile: îi contractăm când plângem, când râdem, când ne supărăm, când ne este frică. Sunt prezenţi de fiecare dată când vorbim, sau chiar în multe dintre respiraţiile noastre.

Cântatul sau vorbitul în public cere o muncă intensivă a abdominalilor: dozarea vocii în înălţime şi intensitate le cere să-şi varieze forţa în mod constant.

Această carte te invită să înţelegi şi să evaluezi mai bine riscurile legate de anumite exerciţii abdominale.

Abdomenele sunt exerciţii practicate în mod curent în sălile de antrenament, cel mai adesea pentru a păstra „talia“, a păstra sau a regăsi un abdomen plat.

Însă numai forţa abdominalilor este insuficientă pentru a obţine un abdomen plat iar tentativa dezvoltării lor nu prezintă multe riscuri: executate greşit sau fără control, aceste exerciţii pot dăuna perineului, peretelui abdominal şi vertebrelor.

Nu este mai puţin adevărat că, pentru forţa şi protecţia obţinută în această zonă, este util să lucrezi aceşti muşchi.


Blandine Calais-Germain propune exerciţii abdominale concepute plecând de la structura anatomică a corpului şi respectând-o pe aceasta. În trecere, lucrarea nu ezită să demitizeze câteva idei primite de-a gata, referitoare la aceşti muşchi pe cât de celebri, pe atât de puţin cunoscuţi.

Graţie acestor trei niveluri de lectură, Abdomene fără riscuri expune precauţiile de luat în timpul celor mai curente exerciţii şi permite găsirea celei mai bune practici posibile în funcţie de rezultatele dorite.

Pentru toţi cei care practică exerciţiile abdominale, în diverse domenii precum yoga, bodybuilding, fitness, dans, aquagym, circ, gimnastică, muzică sau arte marţiale, dar şi celor care le predau, kinesiterapeuţi sau profesori de educaţie fizică, să nu mai vorbim despre cei şi cele care doresc să slăbească, această carte trebuie să stea la loc de cinste în bibliotecă.


Autor: Blandine Calais-Germain

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.046 sec