A patra dimensiune

A patra dimensiune
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2008
Pagini: 319
Format: 13x20
Categoria: Rudolf Steiner

DESCRIERE

În acest ciclu de conferinţe Rudolf Steiner pune în discuţie valoarea spaţiului tridimensional imaginat ca fiind construit pe trei axe, x, y, z, perpendiculare fiecare pe celelalte două. El consideră acest spaţiu un produs al abstactizării şi-l numeşte spaţiu rigid. El crede că acest concept nu ne permite să înţelegem realitatea vie, atât la nivel cosmic cât şi al indivizilor lumii vii. Prin creşterea sa antigravitaţională, planta ne permite să constatăm existenţa unei a patra dimensiuni, animalul are cinci dimensiuni, iar omul şase dimensiuni.

R. Steiner dezvăluie numeroase aspecte ce nu pot să nu trezească interesul cititorului pentru lucrări care în majoritatea cazurilor nu fac parte din preocupările obişnuite ale acestuia. Explicaţia constă în logica impecabilă a discursului. Acest fapt se explică prin competenţa cu care unifică punctele de vedere matematice cu cel interior spiritual al celei de a patra dimensiuni şi prin bogăţia surselor de specialitate citate.

# Noi nu putem înţelege spaţiul tridimensional decât descoperind continuu că el este străbătut de manifestările pluridimensionalităţii.
biolog dr. Petre Papacostea

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.048 sec