500 de locuri sacre de vizitat intr-o viata

500 de locuri sacre de vizitat intr-o viata
Preț: 99,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2015
Pagini: 224
Format: 22x30
Categoria: Enciclopedii

DESCRIERE

500 de locuri sacre de vizitat intr-o viata. Destinatiile cu cea mai mare incarcatura spirituala din lume - Litera

... din carte:

MAREA GALILEII

Priviţi apele scânteietoare ale Mării Galileii şi mergeţi pe urmele lui lisus şi ale discipolilor lui.

Puţine locuri au o rezonanţă atât de puternică pentru creştini ca Marea Galileii. Acest mare lac cu apă dulce, cu suprafaţa de 160 de kilometri pătraţi, este strâns asociat cu lucrarea lui lisus.

Aici i-a ales dintre pescari pe apostolii Simon Petru, Andrei, Ioan şi Iacob şi, potrivit Noului Testament, a făcut mai multe minuni, precum înmulţirea celor cinci pâini şi a celor doi peşti.

Lacul este, de două milenii, un loc de pelerinaj important pentru creştini, dar are o mare însemnătate şi pentru evrei, care îl numesc Lacul Tiberiada. Oraşul Tiberiada a fost un centru de învăţătură rabinică din secolul II până în Evul Mediu şi a dat primul Talmud, redactat în secolele III şi IV.

Mai recent, în 1909, pe malul lacului a fost întemeiat primul kibbutz, punând în practică conceptul evreiesc de viaţă şi agricultură în colectiv.

Desigur, pelerinii înseamnă turism: astăzi Galileea este cunoscută pentru plajele, staţiunile balneare şi atmosfera ei liniştită, precum şi pentru siturile religioase.

Ca pe vremea lui lisus, principala ocupaţie a localnicilor este pescuitul. Imaginea pescarilor care se întorc cu peştele la asfinţit induce o stare de linişte şi de contemplaţie, de parcă nimic nu s-a schimbat de mii de ani.

Dar modul cel mai potrivit de a intra în atmosferă este să ieşiţi pe lac cu o barcă de lemn şi să vă plimbaţi degetele prin cele mai venerate valuri de pe Pământ.

Perioada optimă Primăvara şi toamna. Vara poate fi foarte călduroasă (cu temperaturi de peste 38°C). Evitaţi sabatul evreiesc (de vineri seara până sâmbătă seara), când majoritatea magazinelor, inclusiv restaurantele, sunt închise.


De ştiut puteţi vizita întreaga regiune într-o zi cu maşina, dar, dacă vreţi să staţi puţin mai mult, găsiţi in oraşul Tiberiada cele mai bune posibilităţi de cazare. Dacă primăvara şi toamna sunt perioadele optime de vizitare, în regiune cad frecvent averse de ploaie, aşa că trebuie să aveţi umbrelă şi haine impermeabile. Pentru a vizita obiectivele religioase trebuie să fiţi îmbrăcaţi decent — nu sunt permise şorturile, fustele scurte şi tricourile fără mâneci.


CUPRINS:

INTRODUCERE: CALATORII PENTRU SUFLET

1. PEISAJE SACRE
Dealuri venerate, munţi misterioşi şi izvoare sacre

2. MEGALITI Şl MISTERE
Sa exploram secretele trecutului nostru

3. LEAGANE DE CREDINŢĂ
Vizitand repere cruciale ale religiilor

4. RUINE MĂREŢE
Situri care continuă să ne inspire, in ciuda trecerii timpului

5. DEVOTIUNE COTIDIANĂ
Locuri cufundate in rugăciune

6. ALTARE
Morminte si moaşte de sfinţi şi de sfinte

7. PELERINAJE
Pe urmele sfinţilor şi întemeietorilor de religii

8. CEREMONII SI FESTIVALURI
Unamestec de fervoare religioasă, Spectacol şi distracţii

9. IN MEMORIAM
Locuri de venerare şi cinstire a morţilor

10. REFUGII SPIRITUALE
Locuri retrase care promit regenerare fizică şi spirituala

GLOSAR

SlTURI GRUPATE DUPĂ RELIGIE

Indice

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.046 sec