50 de exercitii de psihogenealogie

50 de exercitii de psihogenealogie
Preț: 15,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-8560-21-2
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 112
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

50 de exercitii de psihogenealogie - Marie-Jeanne Trouchaud

NU ÎNŢELEG DE CE NU SUNT ÎN STARE SĂ SPUN NU, „Nu înţeleg de ce îmi pierd cumpătul pentru tot felul de nimicuri", „Nu înţeleg de ce nu reuşesc să construiesc o relaţie echilibrată cu partenerul (partenera) mea", „Nu înţeleg de ce îi pun întotdeauna pe ceilalţi pe primul loc" etc.

Nu te-ai simţit niciodată prizonierul unui comportament pe care nu îl pricepi?

Psihogenealogia îţi va permite să îţi înţelegi propria istorie de familie şi, prin urmare, să-ţi găseşti locul într-o descendenţă, într-o tradiţie şi într-o istorie familială.

Ea studiază modurile de funcţionare care s-au instalat într-o familie şi care se reproduc din generaţie în generaţie, ca un blestem...

Psihogenealogia evidenţiază repetiţia unor evenimente semnificative, a unor drame, ea descifrează codurile familiale, dezvăluie secretele de familie, scoate la iveală loialităţile inconştiente, alianţele şi mezalianţele, situaţiile de mare mândrie sau ruşine.

Cu ajutorul genosociogramei concepute de către Anne Ancelin Schiitzenberger, al cărei aport în dezvoltarea acestei ştiinţe a fost atât de important, psihogenealogia ne ajută să înţelegem cum ni s-au format obişnuinţele, cum au contribuit tensiunile creatoare sau distructive la ceea ce suntem, evidenţiind astfel faptul că unele dintre hotărârile pe care le luăm au legătură în mod clar cu lucruri petrecute înainte să ne naştem.

Dacă simţi că porţi o povară care nu este a ta, dacă trăieşti un sentiment de vinovăţie sau de ruşine faţă de propriul comportament, psihogenealogia îţi va permite să te descotoroseşti de ea şi să i-o „înapoiezi” celui de la care ai moştenit-o. Eliberându-te astfel, vei simţi un nou avânt în viaţa ta şi vei evita în acelaşi timp să laşi descendenţilor un cadou otrăvit...

Cartea de faţă te va însoţi în descoperirea fascinantă a propriei istorii de familie, fiind un ghid în construirea genosociogramei.

Iţi va oferi teme de reflecţie, urmate de exerciţii care să te ajute să alegi acele amintiri din istoria familiei ce te vor ajuta să îţi construieşti identitatea pe care o doreşti.

Odată ce îţi vei înţelege şi îţi vei accepta propria istorie, te vei elibera de legăturile nocive care îţi pun piedici în dezvoltarea personală şi vei putea să te împaci cu predecesorii tăi. Nu există nici o îndoială că, prin acest demers, cititorul va face primii paşi către dobândirea liniştii interioare...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0202 sec