Plăcinta e dulce la sfârşit

Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 408
Format: 13x20

DESCRIERE

Pregăteşte-te să întâlneşti un personaj insolit: Flavia de Luce, copilul-minune al literaturii poliţiste!

Roman tradus în 36 de limbi şi premiat cu DAGGER AWARD (2007) Arthur Ellis Award (2010); Spotted Owl Award (2010); Agatha Award (2009); Dilys Award (2009) etc. Imaginaţi-vă un detectiv la 11 ani: Flavia de Luce, fetiţa minune îndrăgostită de experimente chimice şi expertă în prepararea unor otrăvuri pe care le testează pe propriile ei surori răutăcioase. Un copil îndrăzneţ şi haios, care posedă un vocabular nelimitat şi o cultură uimitoare, care-şi bagă nasul acolo unde nu trebuie şi care reuşeşte să vadă problema acolo unde oamenii mari eşuează. Este irezistibilă, cucereşte inimile celor din jur, dar – atenţie! – nu ezită să otrăvească ceaiul celor care o supără! Anglia, vara anului 1950. Viaţa liniştitului conac Buckshaw din Bishop’s Lacey este tulburată de câteva întâmplări neobişnuite şi, culmea ciudăţeniei, cadavrul unui necunoscut apare peste noapte în parcela cu castraveţi a grădinii.
Când stăpânul casei, colonelul de Luce, este arestat ca suspect, fiica lui cea mică, Flavia, dornică să-i dovedească nevinovăţia, începe să cerceteze cazul cu perseverenţa şi talentul unui adevărat detectiv: interoghează cu abilitate, studiază arhive prăfuite de ziare vechi, se strecoară în locuri nepermise, întocmeş te liste de suspecţi. Investigaţiile ei minuţioase o conduc în cele din urmă până în trecutul tumultuos al tatălui său, pe vremea când acesta era elev al colegiului Greyminster, într-o poveste palpitantă cu magicieni, colecţionari fanatici de timbre şi sinucideri dubioase. Totul învârtindu-se în jurul unei preţioase mărci poştale imprimate cu chipul Majestăţii Sale Regina Victoria.

«O lectură savuroasă şi încântătoare.» The Guardian

«Puneţi laolaltă în mintea unei fetiţe de 11 ani abilităţile deductive ale lui Sherlock Holmes, talentul pentru chimie al lui Marie Curie şi zelul lui Dr. Jekyll – această fetiţă se numeşte Flavia de Luce şi este eroina unei cărţi pline de mister, farmec şi experimente. Dialogurile spumoase, umorul de bună calitate şi personajele pitoreşti continuă să te înso- ţească multă vreme după ce ai pus cartea la loc, în raft.» Discovery Channel

«Strălucită, irezistibilă şi incorigibilă, Flavia are un viitor lung înaintea ei... Cu acest roman poliţist, Bradley îşi face un debut remarcabil.» Kirkus Reviews

«Un roman captivant şi plin de viaţă.» Library Journal

Alan Bradley a publicat acest prim roman la vârsta de 70 de ani. Cartea s-a bucurat de un succes teribil din partea cititorilor, a fost tradusă în lumea întreagă (36 de limbi) şi a fost recompensată în 2007 cu Premiul Dagger, care se acordă romanelor poliţiste.
Au urmat numeroase alte distincţii: Arthur Ellis Award (2010), Spotted Owl Award (2010), Agatha Award (2009), Dilys Award (2009). Timp de 16 săptămâni a făcut parte din New York Times Bestseller Lists, iar în prima jumătate a anului 2009 s-a clasat constant pe locul întâi al celor mai bune vânzări de ficţiune pe site-ul amazon.com.
Plăcinta e dulce la sfârşit face parte dintr-o serie de cinci romane, serie a cărei protagonistă este Flavia de Luce.
Alan Bradley trăieşte în Canada, a publicat numeroase poveşti pentru copii, precum şi o carte de memorii (The Shoebox Bible, în 2004) şi a lucrat ca jurnalist în presa canadiană.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0161 sec