CARTEA MEDIUMILOR

Preț: 28,80 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2006
Pagini: 368
Format: 15,5 x 23,5

DESCRIERE

# Ghidul mediumilor si evocatorilor, continând învatatura speciala a spiritelor despre teoria tuturor genurilor de manifestari, mijloace de comunicare cu lumea invizibila, dezvoltarea mediumitatii, greutatile si piedicile care pot fi întâlnite în practicarea spiritismului

ALLAN KARDEC (1804-1869) Hippolyte Denizard Leon Rivail si-a luat un pseudonim, dupa ce un spirit i-a dezvaluit elemente dintr-o viata anterioara. În acea viata, era druid si se numea Allan Kardec. S-a nascut si si-a facut studiile la Lyon. Doctor în medicina, a fost un erudit cu o activitate neobosita. În 1854, în casa unor prieteni, el descopera “mesele rotitoare”. încurajat de comunicarea cu lumea de dincolo, Allan Kardec s-a simtit curând învestit cu o mare misiune. A suportat glumele proaste si batjocura, sacrificându-si pozitia sociala ca sa se consacre, întreaga viata, studiului contactelor cu spiritele si învataturilor lor. A pus bazele Doctrinei Spiritiste, a înfiintat o publicatie, “Revista Spiritista”, si o Societate de Studii Spiritiste. Folosind raspunsurile si informatiile culese în cursul sedintelor de spiritism, Allan Kardec a publicat succesiv:
# Cartea spiritelor;
# Cartea mediumilor;
# Evanghelia dupa spiritism;
# Geneza, miracolele si profetiile;
# Cerul si iadul.

Cartile sale sunt si acum considerate de spiritistii din lumea întreaga ca fiind fundamentale. A mai scris:
# Instructiuni practice despre manifestarile spiritelor;
# Instructiuni si culegere de rugaciuni;
# Caracterele revelatiei spiritiste;
# Obsesia.

Au fost publicate si operele sale postume.
Epuizat, a murit în ziua de 31 martie 1869. A fost înmormântat în cimitirul Pere Lachaise. În inima Parisului, mormântul sau în forma de dolmen este astazi cel mai vizitat si cel mai acoperit de flori. Dar nimeni nu este profet în satul lui! Lucru foarte adevarat si pentru Allan Kardec.
A reusit sa stârneasca interesul deosebit al unor savanti, precum marele astronom francez Camille Flammarion, naturalistul englez A. R. Wallace (doctrina selectiei naturale), fizicianul si chimistul englez W. Crookes (razele catodice), medicul criminolog italian C. Lombroso (morfopsihologia), filozoful biolog german H. Driesch (neovitalismul). Mai cunoscuti, marii scriitori Victor Hugo, Arthur Conan Doyle si Victorien Sardou nu si-au ascuns marele interes fata de Doctrina Spiritista a lui Allan Kardec. Dar Brazilia l-a primit în sufletul si în cultura sa. Allan Kardec, care nu a fost niciodata în Brazilia, este actualmente idolatrizat acolo, doctrina lui fiind foarte raspândita si foarte serios studiata.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0162 sec